Política

Balanç polític del 2021, per Reiniciem Benissa

Logo de Reiniciem Benissa
Logo de Reiniciem Benissa

De manera breu, aquest balanç polític del 2021 podria resumir-se com a “ni pols ni remolí”. L’equip de govern del Partit Popular i el CIBE, encapçalat per Arturo Poquet, pareix que no toca fons en la inactivitat, la gestió automàtica i l’absència d’estratègia municipal.

Ara deixem un any marcat per la inacció. Diem fins a l’any que ve a propostes que, tot i estar aprovades per plenari, a penes veuen la llum des del caixó on estan guardades.

Acomiadem l’exercici sense pressupostos ni Pla General ni intenció d’haver-n’hi, i amb un espectacle de fum al Consell Social, parlant de partides econòmiques que ni tan sols han compartit amb els grups de l’oposició.

Despatxem un llistat de comissions i plenaris buits de contingut, sense propostes per part del govern i amb nul·la intenció de col·laboració amb la resta de la corporació. La participació enguany no s’hi ha deixat caure per l’Ajuntament de Benissa.

Des de la plataforma ciutadana s’han presentat diverses propostes i s’han suggerit accions, sempre amb intenció de sumar al poble de Benissa. Entre elles, destaquem:

  • Moció per a revisar i actualitzar l’ordenança de materials constructius autoritzats en el centre històric.
  • Proposició de la creació del Servei Psicològic Municipal amb la intenció de donar resposta a les necessitats ocasionades per la situació de pandèmia actual.
  • Bonificació del 90% de l’Impost de Construccions (ICIO) per a aquelles obres en habitatges que faciliten l’accessibilitat i habitabilitat per a discapacitats.
  • Proposta de bonificació de l’IBI per a aquelles cases que instal·len sistemes d’energia renovable (pendent que l’equip de govern acabe la tramitació).

Igualment, s’ha intentat fer seguiment als diferents projectes engegats pel govern conservador, sense massa fortuna. La poca transparència i les tensions en les relacions internes de l’equip de govern dificulten greument la tasca de fiscalització.

Des de la plataforma ciutadana Reiniciem Benissa esperem que el 2022 vinga carregat de molt més que fotos, propaganda i estómacs agraïts. Tant de bo, la nova normalitat ens duga més trellat i major responsabilitat del que significa el servei públic.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?