Natura »

[16 de gener de 2022 | No hi ha comentaris | ]
L’explosió del Volcà Hunga-Tonga, als Antípodes, detectada als baròmetres de Benissa

L’ona de pressió causada per l’explosió del Volcà Hunga-Tonga, situat a Tonga, al nord de Nova-Zelanda, ahir dissabte 15 de gener a les 05.10 h hora local espanyola, va ser detectada als baròmetres de les estacions meteorològiques de Benissa, com la de meteobenissa.org, un fet que es va reproduir arreu d’Europa.

El volcà Hunga-Tonga està situat a 17.968 km de Benissa, i per tant, quasi als Antípodes (la distància més allunyada possible del Planeta Terra). No obstant això, el fet que aquesta explosió es tracte d’un dels esdeveniments més violents […]

General »

[14 de gener de 2022 | No hi ha comentaris | ]
Benissa inverteix 46.000 euros en la instal·lació de plaques solars a la piscina coberta

L’eix “Benissa Sostenible” sobre el qual pivota de manera transversal gran part de l’acció de govern empresa fa dos anys i mig per l’equip d’Arturo Poquet no és una simple declaració d’intencions. Prova d’això és que es continuen fent passos de gegant en la consecució d’un municipi més net, més sostenible i més eficient.

Aquesta setmana el batle ha presentat l’ampliació de la instal·lació de plaques solars en la piscina municipal que ha suposat una inversió d’un poc més de 46.000 euros i que permetrà estalviar prop de 12.000 euros a […]

Esports »

[14 de gener de 2022 | No hi ha comentaris | ]
Fundació Pilota Valenciana i l’Ajuntament de Benissa acorden fer partides mensuals al trinquet municipal

“La pilota valenciana és molt més que esport; és identitat pròpia, tradició i cultura”. Aquesta ha sigut la ferma declaració d’intencions amb la qual Adrian Cabrera ha iniciat la compareixença en la qual es presentava l’acord assolit entre la Fundació Pilota Valenciana i l’Ajuntament de Benissa. Un principi d’acord mitjançant el qual es pretén programar dotze partides al trinquet municipal al llarg de tot l’any 2022, a més de contribuir, des de la Regidoria d’Esports i la resta d’àrees de l’ajuntament, al foment i difusió a través dels canals autonòmics […]

Successos »

[14 de gener de 2022 | No hi ha comentaris | ]

La Guàrdia Civil d’Alacant ha investigat la conductora d’un vehicle que va circular en sentit contrari per una autovia entre València i Alacant, durant més de 30 quilòmetres, el passat 9 de gener, posant en greu risc la seguretat dels usuaris de la via. Se li imputa un delicte de conducció temerària. La Guàrdia Civil instarà a la Prefectura provincial de trànsit perquè faça un reconeixement mèdic extraordinari a la conductora.

Diumenge passat 9 de gener, els agents del Subsector de Trànsit de la Guàrdia Civil d’Alacant van tindre coneixement a […]

General »

[14 de gener de 2022 | No hi ha comentaris | ]
Fins febrer el CEE Gargasindi seguirà sense calefacció

Als alumnes i al professorat del CEE Gargasindi no els toca una altra que continuar passant fred. Almenys fins al mes de febrer l’escola no disposarà de calefacció. Una situació de la qual culpen a l’empresa responsable de la instal·lació i manteniment de la caldera, Hispana de Instalaciones, que amb arguments, del tipus “baixes per covid, problemes de subministraments i vagues de transportistes” segons apunten des del centre, ha retardat la solució d’aquest problema, que ve de llarg.

Cal recordar que el centre pateix problemes amb la calefacció des de la […]

Comunicat »

[2 de gener de 2022 | No hi ha comentaris | ]
Benissa acredita una gestió responsable en un escenari de crisi sanitària i econòmica

“En l’adversitat convé moltes vegades prendre un camí atrevit”. Aquesta famosa frase, atribuïda al filòsof, polític, escriptor i dramaturg Sèneca, bé podria resumir l’activitat de govern de l’Ajuntament de Benissa durant l’últim exercici. I és que, 2021 ha sigut l’any en què la valentia, juntament amb la responsabilitat i el sentit comú s’han segellat com a part de la identitat d’un equip municipal solvent i que atresora una gestió “excel·lent”.

Ajudes socials per a les persones amb majors dificultats, suport a empreses i autònoms a través de subvencions, accions directes per […]

Curiositats, Opinió »

[2 de gener de 2022 | No hi ha comentaris | ]
La Casca i el Roscó de Reis; per Joan Josep Cardona

Després de la ingesta massiva de torrons, dolços tradicionals del dia de Nadal i el corresponent d’Any Nou ja pensem en el fi de festes del dia de Reis. Eixe dia s’acaba el dinar familiar amb unes postres dolces conegudes com a “Roscó de Reis”. Es tracta d’un costum recent i del que la gent de la meua generació no té constància d’haver-ho conegut en l’etapa infantil. En el referit al fi del temps litúrgic nadalenc de la nostra infantesa encara quedaven existències de l’escàs torró i una més abundant […]

Política »

[31 de desembre de 2021 | No hi ha comentaris | ]
Aplaudiments i xiulits (resum de l’any), per PSOE Benissa

Abans d’acabar 2021, des del Grup Municipal Socialista (PSPV-PSOE) de Benissa, volem fer un balanç tant de les propostes i peticions que hem presentat en plenaris i comissions com de la resposta (o no) per part de l’equip de govern de l’Ajuntament.

S’han realitzat o iniciat les nostres propostes:

Exposició Carmelina Sanchez-Cutillas.
Emplaçament mercat roba al costat del de fruita i verdura.
Millora accés vorera Centre de Salut.
Reparació d’accesos al Centre d’Excel·lència i Akira.
Carpa provisional al centre de vacunació al Palau.
Neteja pipicans.
Publicitat Bono Viatgem.
Taquilles per als usuaris de la piscina municipal.
Algunes inversions (el 25% […]

Política »

[30 de desembre de 2021 | No hi ha comentaris | ]
Balanç polític del 2021, per Reiniciem Benissa

De manera breu, aquest balanç polític del 2021 podria resumir-se com a “ni pols ni remolí”. L’equip de govern del Partit Popular i el CIBE, encapçalat per Arturo Poquet, pareix que no toca fons en la inactivitat, la gestió automàtica i l’absència d’estratègia municipal.

Ara deixem un any marcat per la inacció. Diem fins a l’any que ve a propostes que, tot i estar aprovades per plenari, a penes veuen la llum des del caixó on estan guardades.

Acomiadem l’exercici sense pressupostos ni Pla General ni intenció d’haver-n’hi, i amb un espectacle […]

Fets històrics, General »

[28 de desembre de 2021 | No hi ha comentaris | ]
Troben un calabós amb dibuixos i inscripcions de la Guerra Civil a les Escoles Velles de Benissa

El Casal Cultural de Benissa ha presentat una instància a l’Ajuntament del municipi sol·licitant la preservació i estudi dels dibuixos, gravats i baixrelleus efectuats durant la Guerra Civil Espanyola que han aparegut en la part posterior de l’Escala principal de les Escoles Velles.

La troballa casual indicaria que aquest xicotet espai va ser utilitzat com a calabós, presumptament per la unitat militar feixista italiana dels Flechas Negras que va ocupar Benissa a l’abril de 1939.

Aquests elements suposen un nou indici per als historiadors sobre el desenvolupament de la Guerra Civil al […]

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/