Inici » Notícies » Opinió

Ocurrències i capritxos polítics; per Vicent Cabrera

7 d'abril de 2018 No hi ha comentaris
Vicent Cabrera

Vicent Cabrera

Abordar les polítiques publiques locals en la practica totalitat de les àrees sobre les quals l’Ajuntament de Benissa disposa de competències, requerix unes consideracions prèvies.

La primera és que per a tots aquells que senten curiositat, la política en democràcia és pràcticament una activitat artística perquè requerix passió, lideratge, caràcter, el do de gents, però també precisa de formació i perícia per a sortejar crisis, corregir errors que sens dubte es cometen i adaptar-se contínuament als canvis socials, econòmics i culturals.

La segona és que totes les manifestacions o accions de govern que despleguen els polítics, encara que pareguen individualment inconnexes, han de conformar un MOSAIC, perquè este mosaic és en realitat la peça o obra que dóna sentit a una idea o projecte bé siga de País, de Comunitat o de Poble. És este projecte o full de ruta el somni de tot polític que pretén compartir amb els seus conciutadans. Quan les accions d’un govern no es troben connectades íntimament dins d’un projecte, són idees, capritxos, accions aïllades o peces que no caben o són simplement estranyes dins d’eixe mosaic.

La construcció d’un Auditori de dimensions autonòmiques en una localitat de la nostra Comarca de a penes deu mil habitants o un pavelló esportiu de grans dimensions en una altra localitat de la Marina Alta on no existixen pràcticament xiquets, són clars exemples d’idees o capritxos polítics absolutament incoherents amb una programació cultural a l’altura del referit auditori o una demografia infantil que sustente eixe pavelló esportiu.
La tercera consideració és que els pobles canalitzen les seues accions polítiques a través d’Ajuntaments on els equips de govern executen un pressupost anual que ens procura servicis locals i també de forma directa transferències monetàries als ciutadans i a les institucions locals com poden ser les comissions de festes patronals o associacions de qualsevol tipus. Però hi ha una activitat política que ha de desplegar tot Ajuntament dins d’un projecte polític, activitat que resulta la més difícil d’executar i no és una altra que la promoció econòmica, social i cultural en benefici del conjunt de la societat local. I es realitza per mitjà d’accions polítiques que no necessàriament depenen de gastar diners.

Gastar diners és fàcil, però encertar en un bon Pla General d’Ordenació Urbana, encertar en una política turística o cultural o esportiva, etc, és el que realment greixa el nostre progrés i creixement econòmic i ens permet mantindre el nivell de vida. Poca broma pues perquè, en esta activitat de PROMOCIÓ que han de realitzar els polítics que ens representen ja que està en joc, com menys, el nostre pa i el de què vénen darrere.
La quarta i última consideració és tan simple com contundent. En l’àmbit polític com en el món de l’empresa, totes les accions han de ser quantificades i assajades de forma prèvia perquè puguen servir de guia a fi d’encertar en la presa de decisions. Una ciutat és un univers en xifres. la població, els consums de subministraments, els impostos, els turistes que ens visiten, la població activa, restaurants, hotels , vehicles que circulen pels carrers, arbratge, metges, policies i un llarg etcètera. En definitiva xifres i més xifres per a poder-les analitzar i perquè servisquen en la presa de decisions.

Eixe és el fonament de les matemàtiques aplicades a la política, dissenyar escenaris objectius que ens permeten volar amb seguretat. Bojos però no tant, el temps ho aclarirà!

Vicent Cabrera és secretari general del PSOE a Benissa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/