Inici » Notícies » Opinió

Informar-se; per Abel Cardona Castell

30 de març de 2019 No hi ha comentaris
Abel Cardona Castell

Abel Cardona Castell

Una de les nostres prioritats només estrenar-nos com a equip de govern era donar-li sentit comú i rigorositat a la informació que produeix l’Ajuntament. Per a transmetre-la són necessaris tots els canals possibles: premsa escrita, premsa digital, xarxes socials, ràdio i televisió. L’objectiu és que la informació rellevant i d’interés general arribe a tot el poble.

Vam decidir que l’ajuntament no pot treballar amb mitjans de comunicació amb contingut que vaja en contra de les polítiques que fomentem. És el cas d’emissores com Activa FM o de Benissa Digital. Imagineu un anunci de les festes del nostre poble compartint publicitat dels prostíbuls de la comarca? Nosaltres ho tenim molt clar. Va en contra dels nostres principis d’igualtat, és il·legal i és repugnant.

Independentment dels principis i criteris de cadascun dels diferents medis, hi ha una característica que els diferencia. És la seua relació amb les administracions. Els podríem ordenar en tres grups. Primer tenim els medis professionals. Són objectius i neutrals i et trauen la informació que generes si consideren que és transcendent. Després venen els professionals que no et publiquen res de res si no tens algun acord comercial. I per últim tenim els pseudomedis de comunicació. Es porten bé amb tu a canvi de diners, però el pitjor de tot és que si no passes per caixa fabriquen informació subjectiva i intoxicada per a atacar-te.

És el cas de Benissa Digital, un pseudomedi de comunicació dirigit per una persona sense formació en Periodisme i que durant molts anys va estar subvencionat pel Grup Popular Benissa. El creixement d’este medi ha sigut equitatiu a la quantitat de diners públics que ha anat rebent. Així, el govern popular a l’ajuntament de Benissa va pagar a este medi 2.360 € en 2011, 6.110,5 € en 2012, 8.349 € en 2013, 7.139 € en 2014, 8.107 € en 2015 i 11.737 € en 2016. Un total de 43.802,5 € de diners del poble.

En els primers mesos del 2017, amb l’entrada del nou equip de govern, Benissa Digital va llançar de forma contínua notícies sensacionalistes dirigides contra nosaltres. Vam decidir convocar a Vicente Bolufer a una reunió per tal de demanar-li objectivitat en les seues publicacions. La seua resposta va ser clara, sense matisos: “¿Queréis normalidad? Normalidad es seguir como hasta ahora” (1.000 € mensuals, com en 2016). Evidentment, som un govern que no es ven ni cedeix davant el xantatge ni les extorsions. No ens agraden els mercenaris ni els volem contractar.

Les persones tenim dret a la informació, i els medis i les administracions el deure d’oferir-la d’una forma vertadera, precisa, independent, equitativa, imparcial, humana i responsable. Trieu bé i no permeteu que ningú vos enganye.

Jo també tenia per a triar. Que algú diga que sóc el millor alcalde del món, el més intel·ligent i guapo, el que tot ho fa bé i mai s’equivoca per mil euros al mes o treballar pel dret de les persones a rebre una informació de qualitat.

Ho tinc claríssim.

Seguim!

* Abel Cardona Castell és batle de Benissa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/