Inici » Notícies » Natura

El SEPRONA investigarà les obres del camí forestal de La Solana de Benissa

3 de març de 2004 No hi ha comentaris

El Col·lectiu Ecologista El Runar ha denunciat les obres de construcció d’un camí forestal a la Serra de La Solana davant del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) que depén de la Guàrdia Civil. Aquesta denuncia s’uneix a la campanya encetada pels ecologistes contra la Conselleria de Territori i Habitatge perquè, al seu entendre, s’ha incomplit la declaració d’impacte Ambiental i per això demanen la paralitzacio immediata de les obres i l’apertura d’un expedient sancionador.

En l’informe d’impacte ambiental es detalla, segons la versió dels membres de El Runar, que, les obes s’executarien fora del període de cría de les aus rapaces que va des de gener fins a juny, com a mesura correctora envers la fauna. De fet, hi ha constància de l’existència d’una parella d’àguiles perdigueres i un altra parella d’àguiles daurades que fan niu en aquesta zona. A més a més, els tècnics no descarten que hi haja també exemplars de mussols reials, encara que no estan inventariats. Els ecologistes ja van presentar una sèrie d’al·legacions al projecte de construcció del camí forestal que va des de la zona alta de La Solana fins al camp de tir. En les seues observacions, els membres de El Runar ja van alertar que en el pla de treball de les obres estaven previstes actuacions de preparació del terreny a màquina durant l’època més sensible de les aus durant els tres primers anys.

Per la seua banda, el diputat del grup parlamentari Esquerra Unida-Els Verds-Entesa, Joan Ribó, ha presentat formalment una pregunta a la Mesa de les Corts Valencianes dirigida al conseller de Territori i Habitatge, Rafael Blasco. Ribó vol saber si la Conselleria coneix l’incompliment flagrant de la declaració d’impacte ambiental d’aquesta actuació i si pensa ordenar la paralització de les obres. A més a més, el diputat requereix també informació sobre si l’administració autonòmica pensa obrir algun tipus d’investigació i, en el seu cas, expedient sancionador per a fer complir la legislació.

EXCURSIÓ GUIADA

El Runar ha preparat per al proper diumenge una excursió guiada a les cases de tros del Vinyent i el tossal de la Ràpita dins del cicle “Història i Patrimoni”. L’eixida es farà a les 9.30 hores des de la Plaça Rei Jaume I i estarà conduïda pels tècnics Toni Banyuls i Joan Pastor.

Font de la notícia: Canfali

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/