Inici » Notícies » General

Xaló denuncia que la meitat de la seua població s’ha quedat sense metge i que es desvien pacients a Benissa

4 de febrer de 2022 No hi ha comentaris
El consultori mèdic de Xaló

El consultori mèdic de Xaló

Més problemes en l’Atenció Primària de la Marina Alta, un departament de salut privatitzat que gestiona Marina Salut. L’Ajuntament de Xaló, gestionat per Compromís, ha denunciat la greu situació d’assistència sanitària que pateix la població per la falta de professionals que hauria de contractar l’empresa concessionària. Actualment, només hi ha un metge de capçalera en comptes dels dos que li corresponen al municipi.

Per això, l’Ajuntament de Xaló, de Compromís, ha decidit emprendre una altra via per a reivindicar “el que ens correspon segons el plec de condicions de la concessió a Marina Salut, perquè el que no té sentit és que l’empresa cada vegada cobre més -ho fa per població- i en canvi els recursos van a menys”.

El consistori ha decidit recollir les queixes ciutadanes pel deficient servei de salut i denunciar-lo davant l’Oficina Independent de Regulació i Supervisió de la Contractació en el Sector Públic, un organisme independent adscrit al Ministeri d’Hisenda responsable de vetlar per la correcta aplicació de la legislació i combatre les irregularitats en la contractació pública.

Pediatra només tres dies

Però no acaben ací els problemes per a Xaló. L’atenció per als més menuts també es troba en una “situació insostenible”, assegura l’ajuntament. A pesar que Marina Salut va assegurar que en el consultori mèdic d’aquesta població hi havia pediatra de dilluns a divendres, “hem comprovat que no és així i que només n’hi ha tres dies”. El consultori de Xaló també rep els pacients dels municipis de Senija, Alcalalí i Llíber.

“Des de l’última reunió, tot ha anat a pitjor”

Així les coses, l’Ajuntament ja ha contactat amb el comissionat de Sanitat en el Departament de Salut de Dénia i li ha traslladat la situació. A més, dimarts que ve està prevista una nova reunió entre l’ajuntament i el gerent de Marina Salut.

Ara mateix la meitat dels pacients adults són redirigits al Centre de Salut de Benissa amb cites que superen en molts casos els 30 dies de demora. “Es tracta d’una manca molt greu”, ha criticat la regidora de Sanitat, Lara Avellà, “perquè hi ha molta gent gran i no tan major que no té mitjans per a desplaçar-se a Benissa, a més de la barbaritat de donar cites a un mes vista”.

Incompliment de la concessió: “L’empresa cada vegada cobra més”

Per això, l’Ajuntament de Xaló ha decidit emprendre una altra via per a reivindicar «el que ens correspon segons el plec de condicions de la concessió a Marina Salut, perquè el que no té sentit és que l’empresa cada vegada cobre més -perquè ho fa per població- i en canvi els recursos van a menys».

Sobre aquest tema, el consistori ha decidit recollir les queixes ciutadanes pel deficient servei de salut i apel·lar mitjançant una denúncia davant l’oficina independent de regulació i supervisió de la contractació en el sector públic.

Pel seu interés hem publicat aquesta notícia apareguda el 31 de gener de 2022 a eldiario.es

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/