Inici » Notícies » General

Una nova ordenança regula la neteja viària i la gestió de tot tipus de residus a Benissa

8 d'abril de 2004 No hi ha comentaris

L’equip de govern ha redactat una nova ordenança municipal per a regular la neteja viària i la gestió de tot tipus de residus, tant públics com privats. El text va ser aprovat, amb caràcter inicial, en la sessió plenària del dimarts i ara s’exposarà al públic perquè en prengueu coneixement i interposició de les preceptives al·legacions, si les hi ha. Aquesta ordenança abasta des de la neteja dels espais públics i la recollida, transport, valorització i eliminació d’escombraries i residus urbans fins les condicions amb que els particulars han de realitzar les operacions i dipòsit d’aquests. A més, també contempla la gestió controlada de terres, enderrocs, restes de construcció, etc., i les mesures necessàries per a facilitar el seu emmagatzematge, reducció, reutilització i reciclatge.

La regidora de Serveis Generals, Josefina Ivars, ha assenyalat que aquest text “ens permetrà tenir un respatller legal per a saber com actuar en aquest camp, és a dir, marca els drets i deures a seguir tant per l’administració com pels usuaris”. D’altra banda, la regulació detallada de la gestió dels residus servirà també per a promoure la seua reducció, la seua valorització i fomentar l’ús de productes recuperats, a més de garantir la seguretat en el transport i trasllat de tot tipus de materials.

En aquest sentit, els particulars tenen un paper determinant en el bon ús d’aquesta ordenança i, de fet, el capítol dos està dedicat al comportament del ciutadà en relació a la neteja d’espais públics. També se cita als propietaris d’animals domèstics perquè eviten que aquests realitzen les seues miccions o deposicions d’excrements fora dels llocs establerts a aquest efecte, entre d’altres temes. En l’apartat privat s’enumera la neteja i clos de solars, així com la col·locació en espais públics de pancartes, cartells, etc.

Un capítol important ho ocupa la gestió de residus urbans i per a això es delimiten clarament el servei de recollida domiciliària i de vehicles abandonats, les instal·lacions fixes, recollida selectiva, mobles i estris i els residus perillosos, etc. A més, el text explica el funcionament de l’ecoparc i dels Punts Blancs i estableix el règim sancionador per l’incompliment de les normes. La faltes es classifiquen en greus i lleus. Les primeres duen aparellades multes que van des dels 6.011 als 30.050 euros, mentre que per a les lleus es fixen multes de 601 fins els 6.010 euros, respectivament.

ARREGLAR LES PLATGES

Aquesta setmana s’han dut a terme una sèrie d’actuacions en les platges per a condicionar-les de cara a les vacances de Setmana Santa. En la platja de La Fustera s’ha col·locat un nou joc infantil i s’han netejat els accessos i les zones verdes. Aquesta platja compta a més amb més places d’aparcament contemplades dins del projecte del Passeig Litoral Ecològic, les obres del qual es reprendran dimarts que ve, segons va avançar l’alcalde en el transcurs del ple. En la resta de xicotetes cales, els treballs s’han centrat en la neteja i acondicionament d’aquestes.

Font de la notícia: Canfali

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/