Inici » Notícies » General

Un cicle de conferències de la Seu Universitària analitza temes psicològics a través d’imatges de pel·lícules

3 de març de 2018 No hi ha comentaris
La Seu Universitària de La Marina

La Seu Universitària de La Marina

La programació de març de la Seu Universitària de la Marina inclou el cicle de conferències i tallers La psicologia i el cinema. Són quatre sessions, totalment gratuïtes, per ampliar coneixements de temes psicològics, de forma activa i participativa, que s’il·lustraran amb una selecció de fragments de pel·lícules que els tracten. Tot això per a analitzar i explicar situacions, reaccions emocionals i comportaments dels actors des d’una perspectiva psicològica. I els temes a tractar són de plena actualitat, com la violència de gènere, la diversitat funcional, els trastorns d’ansietat i l’assetjament escolar.

Aquest cicle de conferències està dirigit pels psicòlegs Alberto Plaza Salán i Ángela Relucio Ojeda i va dirigit a educadors, treballadors socials, professionals que treballen amb escolars i públic en general. La psicologia i el cinema tenen una relació per diferents motius. El cinema ha utilitzat temes propis de la psicologia, per l’interès que desperten en el públic, i la psicologia s’ha servit del cinema com a vehicle per a divulgar, sensibilitzar i apropar temes psicològics a la ciutadania.

La primera de les quatre sessions és el 6 de març i versarà sobre la violència de gènere, analitzant el cicle de la violència, les persones que el provoquen i les víctimes que la pateixen. El 22 de març s’abordarà la temàtica de la diversitat funcional -discapacitat-, i aspectes relacionats amb ella com són la dependència, la normalització, la integració i el paper de la família. Les dues últimes sessions seran el 17 d’abril, sobre els trastorns d’ansietat, i el 17 de maig, sobre l’assetjament escolar. Totes les conferències i tallers començaran a les 19.30h i són gratuïtes. Cal inscriure’s al següent enllaç.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/