Inici » Notícies » General

Teulada suspèn tres anys a l’actual secretari municipal de Benissa que va cridar a un subordinat “gos malfaener”

6 d'agost de 2015 No hi ha comentaris
Andrés Lluch

Andrés Lluch

Teulada suspèn tres anys un funcionari que va cridar a un subordinat “gos mal faener”

La guerra que en el passat mandat van lliurar el llavors batle de Teulada, Antoni Joan Bertomeu, i el seu antecessor en el càrrec i en aquell temps vicepresident del Consell, José Císcar, els dos del PP, ha deixat més damnificats en la tropa de funcionaris que en la de polítics.

A l’exdirector de Recursos Humans, Andrés Lluch, que ara té una excedència i exerceix de secretari a Benissa (és afí a Císcar), li ha caigut una suspensió de funcions a Teulada de 5 anys. La complirà quan demane tornar a la seua plaça, probablement a desembre.

Mentre, a l’actual secretari de Teulada, Simeón García, denunciat juntament amb Bertomeu (els dos van arribar a estar imputats) pel sector de Císcar, el Ministeri d’Hisenda li ha obert ara expedient disciplinari. La denúncia davant el ministeri la va presentar Lluch.

Així, mentre que els polítics van pactar una treua en pla tu a Londres i jo a Califòrnia (Bertomeu va renunciar a repetir com a batle a canvi de ser diputat autonòmic del PP i Císcar volia presidir la Diputació d’Alacant però va haver de deixar pas al seu dofí César Sánchez), els funcionaris paguen els plats trencats.

Una de les últimes resolucions signades per Bertomeu va ser la de suspendre l’exdirector de Recursos Humans per coartar el dret a la vaga d’un subordinat al que, a més, va cridar “gos” i “malfaener”. La sanció és de tres anys i s’acumula a una altra de dos per no fitxar en anar al treball, faltar 22 dies i agafar vacances i dies de permís al seu antull.

Els expedients disciplinaris se li van obrir a l’agost i setembre de l’any passat. En el primer, s’indica que a novembre de 2012 el llavors cap de Personal va cridar a un funcionari per a preguntar-li si pensava anar a treballar el 14-N, dia en què s’havia convocat una vaga general. El funcionari va entendre, com també s’ha conclòs en l’expedient, que se li estava coartant el seu dret constitucional a fer vaga. El seu superior, segons l’expedient, li va etzibar “gos” i “malfaener”, insults que li va reiterar dies després.

Mentre, el jutge ha admès a tràmit les querelles presentades pel govern de Bertomeu per denúncia falsa i sostració de documents i revelació de secrets. L’exbatle tractava d’esbrinar quins funcionaris filtraven documents interns sensibles. No obstant açò, les querelles no faran camí. L’actual govern (el batle és ara Carlos Linares, també del PP i de la corda de Císcar) va a desistir d’aquestes causes.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 4 d’agost de 2015 al diari LEVANTE-EMV

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/