Inici » Notícies » General

L’Ajuntament crea una guia de recursos per a fer front a la violència de gènere

12 de novembre de 2018 No hi ha comentaris
Recursos per a fer front a la violència de gènere

Recursos per a fer front a la violència de gènere

L’Ajuntament de Benissa presentarà el pròxim dijous 15 diversos recursos per a fer front a la violència de gènere. Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència sobre la Dona (25 de novembre) el consistori de Benissa reforça la seua implicació amb aquest problema generant dos nous recursos dirigits a les dones: una guia de recursos per a previndre o informar en casos de violència de gènere, i per altra part la creació d’una Xarxa Municipal d’Espais Segurs conformada per tots els edificis públics.

D’aquesta manera, des de l’Ajuntament es pretén facilitar l’accés fluït a la informació i recursos davant un possible cas de violència de gènere. En l’acte, que tindrà lloc a la sala de l’Espai Cultural de Les Cases del Batle (19.30), persones expertes del Centre de Dona participaran, juntament amb Belén Ivars, responsable d’Igualtat en l’Ajuntament de Benissa.

Cal destacar que en la guia de recursos s’expliquen on es troben els llocs i el personal als quals es pot acudir o telefonar en cas de patir un acte de violència de gènere, i en el cas de la Xarxa Municipal d’Espais Segurs, es llisten els edificis públics on s’acollirà qualsevol víctima de violència de gènere que ho sol·licite i se li oferirà orientació i assessorament sobre els recursos existents específics per a la seua situació. Per a aquesta finalitat ja ha començat la formació a tot el personal municipal que treballa en atenció al públic, en el procediment a seguir quan aquestes situacions es donen.

Des de l’Ajuntament de Benissa s’expressa el seu rebuig a qualsevol mena de violència contra qualsevol persona per la seua condició de gènere, sexe, ètnia o una altra característica personal. La violència de gènere és un problema de tots i totes, un atemptat contra els drets humans i cal generar recursos per tal d’acabar amb ella.

En aquest sentit, Belén Ivars indica que “hem de fer tot el possible per a millorar la nostra societat, i des de l’Ajuntament estem fent tot el que està al nostre abast per a revertir i evitar les situacions de violència de gènere, treballant des de diferents àrees i regidories”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/