Inici » Notícies » General

Entrevista a Juan Bautista Roselló al Fòrum Les Marines

10 d'agost de 2010 No hi ha comentaris

El Fòrum Les Marines va aconseguir fa unes setmanes el compromís del batle Juan Bautista Roselló de respondre a aquelles preguntes que li formularen els usuaris. Al final, després d’aquest temps, el batle ha enviat les seues respostes que es poden llegir en aquest fil, i que ara reproduïm a Infobenissa gràcies al permís dels administradors del Fòrum Les Marines:

1) Cóm pensa vosté que els ciutadans podem fer força per a que es retornen els treballs de la variant de la N332?

Cal mobilitzar-se (manifestacions, concentracions, talls de la carretera, etc.) i reivindicar la variant. És fonamental, especialment al mes de setembre, que serà quan el Ministeri decidirà el pressupost per a l’any que ve.

2) En el blog que personalmente administro se ha creado una sección llamada Foto Denuncia. ¿Se comprometería usted a dar pública respuesta de las imágenes que allí se exponen?

Aquestes fotos s’estan passant directament als diferents serveis municipals competents i per un altre costat aquelles que no són competència municipal s’analitzen i donen tràmit als organismes o empreses competents. Exemple dels pals caiguts de telefònica del camí de la Cuta.

3) Perquè no deixa fer als joves de Benissa el Festaborigen, un festival de música en valencià a la platja? És la platja una zona residencial sols per a turistes?

En el mes de maig aproximadament es va rebre en aquest consistori igual que en altres de la Comunitat Valenciana una directriu del Ministeri de Medi Ambient on es prohibien taxativament tots i cada un dels actes que es realitzaven en el Domini Marítim Terrestre, a més que aquest tipus de festes, per la seua durada, soroll, nivell de decibels i brutícia que genera després, no són recomanable que es realitzen a la platja, havent-hi altres llocs alternatius com els que l’Ajuntament de Benissa va posar a disposició de l’organització.

4) Passat-present: Esta voste convençut a donar el seu suport incondicional a Camps?. No creu voste que deuria ser un suport matisat ?. Coneix voste tan bé la situació com per a comprometre’s tan personament?. Creu que no mos olvidaerem del seu error, si es demostra el contrari?

A nivell del que el conec personalment, crec sens dubte que Camps és una de les persones més honrades que conec.

Present: És veritat que estan realitzant un estudi sobre la possibilitat de cedir la gestió del Servici d’Aigua a una entitat privada?.

El servei d’aigua és tan excel·lent que no m’he oposat mai que diferents empreses l’estudien, el valoren i l’auditen. Sobre la possibilitat de cedir la gestió, mai es pot dir d’esta aigua no beuré, però sincerament ho veig impossible avui per avui, ja que no pot funcionar millor del que ho fa.

–Futur.- Que te pensat voste fer respecte a la presentació, o no, de la seua candidatura com a alcalde l’any que ve?. No ens val que falta molt encara

Aqueixa decisió correspon al partit que represente, però si per mi fóra, seria que sí.

5) ¿Quina solució s’ha pensat per a millorar les comunicacions des-de el poble, fins la costa del municipi (exceptuant el cotxe clar)?

Durant els últims anys des del departament de Promoció Econòmica i Medi Ambient s’han realitzat diferents estudis de viabilitat sobre el transport públic, on s’establien unions entre la zona costanera així com amb la zona industrial. Eixos estudis llançaven unes pèrdues anuals d’aproximadament 300.000 Euros anuals, la qual cosa ho va fer totalment inviable. Per un altre costat es va posar en funcionament la web de “compartir cotxe”, un servei que funciona molt bé a països del Nord d’Europa i com a novetat i per recomanació de la Conselleria de Transports i de la Comissió Europea, estem realitzat l’estudi per a la implantació d’un servei de transport que s’adeqüe a les peculiaritats del nostre territori, tipus “transport a la carta”.

6) Que ha de dir a les ciutadanes i ciutadans de Benissa davant l’última noticia apareguda a El País, que el relaciona amb Enrique Ortiz i el cas Brugal? És veritat que Enrique Ortiz va aconseguir entre 2001 i 2002 adjudicacions d’obra pública per valor de 3 milions d’euros quan vosté encara figurava com a administrador mancomunat oficial d’una de les empreses de l’empresari alacantí?

Jo no he tingut mai cap relació de dependència amb Enrique Ortiz. Tot al contrari, jo era, quan encara no estava d’alcalde, advocat d’una persona que tenia una relació contractual amb Enrique Ortiz, que jo tenia que vigilar per a defensar els interessos de la meua clienta davant d’aquest empresari, que era la part contrària.

Jo no li he adjudicat mai una obra a Enrique Ortiz. L’Escola de Música que va fer aquesta empresa li la va adjudicar per unanimitat la mesa de contractació, que estava formada per representants de tots els partits polítics i el tècnics de l’Ajuntament, que la van considerar l’oferta més econòmica. I l’obra del Passeig Ecològic va ser adjudicada pel Ministeri de Medi Ambient.

7) A Benissa hi ha molts xiquets fins a 3 anys que no poden accedir a la guarderia de la Fundació Abargues per falta de places i l’alternativa és una guarderia privada amb un cost econòmic elevat per a moltes famílies. S’ha preocupat vosté per aquest problema? Està disposat vosté a liderar una iniciativa que exigisca a la Conselleria la construcció d’una guarderia infantil a Benissa totalment pública i gratuita per satisfer la necessitat del poble?”

Seria interessant estudiar aquest tema i en funció dels costos veure si és assumible per part de l’Ajuntament en un futur, ja que és un tema de competència municipal.

A hores d’ara, cal dir que en aquests moments de crisi econòmica és difícil que es puguen dur a terme aquest tipus de projectes, que tenen un alt cost de manteniment.

8. Perquè associacions del poble no són considerades d’igual manera totes i amb les mateixes oportunitats? Perquè cal que uns contracten una assegurança privada i altres no, no som tots ciutadans amb les mateixes condicions?

La Llei exigeix que totes les actuacions públiques estiguen cobertes per un assegurança privada per a cobrir els riscos que es puguen derivar. Per tant, totes les associacions han de tenir-lo, perquè està establit per llei.

Font de la notícia: Periodisme Ciutadà

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/