Inici » Notícies » General

El valor del Taller d’Ivars augmentà després de les negociacions entre el batle i les empreses

21 de juny de 2006 No hi ha comentaris

Les empreses que van aconseguir dues de les millors parcel·les del polígon industrial de Benissa, que abans de 2003 eren zones verdes, gràcies a la permuta pel Taller d’Ivars tenien l’operació lligada i ben lligada. Almenys això es desprén de l’expedient oficial, a què ha tingut accés Levante d’Alacant. Una documentació en què es recullen les fases per les quals va passar l’intercanvi i que revela que el secretari municipal va incrementar el valor de l’edifici històric després d’haver mantingut el batle, Juan Bautista Roselló, contactes amb les empreses. Empreses que estan vinculades al PP, fins i tot a través de regidors de l’equip de govern, com ja va informar aquest diari dimarts passat.

El secretari, José Antonio Ivars Bañuls -després regidor i portaveu del PSI de Benissa- va signar el 26 de setembre de 2001 un segon informe en què va taxar el Taller d’Ivars en 694.784 euros, és a dir, 126.000 euros més que la primera valoració, realitzada pel mateix secretari el 14 de setembre. D’aquesta manera, l’edifici històric i les zones verdes (702.621 euros) del polígon s’equilibraven en el preu.

Un dia abans d’aquest segon informe, el 25 de setembre, el batle, Juan Bautista Roselló, signà una “memòria d’ajuntament justificativa de l’expedient de permuta entre béns patrimonials de titularitat municipal situats al polígon industrial”. Un document en què el batle afirma la importància que té el Taller d’Ivars en el sentit que “pot ser rehabilitat -projecte polèmic en execució- de manera que es puga destinar a un ús públic de caràcter cultural o lúdic” perquè el PGOU autoritzava que “una vegada convertit en solar, poguera ser edificat”.

Preacord

A continuació -quart paràgraf- el batle del Partit Popular deixa escrit que: “tenint en compte l’Ajuntament la titularitat de dues parcel·les que prèvia la seua desqualificació que es produirà mitjançant la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana i que al seu torn poden ser objecte d’alienació mitjançant permuta amb els propietaris de l’immoble descrit en la primera part d’aquesta memòria i realitzats amb les empreses titulars del bé, s’ha arribat a un preacord d’alienació mitjançant permuta”.

És a dir, entre les dues valoracions del secretari, la segona taxació del qual va igualar pràcticament el valor de l’edifici a les dues zones verdes del polígon, van existir “els primers contactes” entre les societats i l’ajuntament. Uns contactes que es van fer a més amb “les empreses titulars del bé”, segons diu literalment la memòria d’ajuntament.

No obstant això, en l’escriptura de la permuta les empreses Balustres Salinas SL i Desarrollos Inmobiliarios Ginestar Ivars SL van informar que havien comprat el taller al maig de 2002. Això és, huit mesos després que apareguen com a “titulars del bé” pel que “hauria d’existir un contracte privat entre els propietaris del Taller d’Ivars i les empreses”, van explicar fonts jurídiques.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/