Inici » Notícies » General

Benissa rebutja el centre oncològic proposat per la Fundació Europea contra el Càncer

2 d'agost de 2007 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 2 d’agost de 2007:

El ple de Benissa va rebutjar el projecte d’hospital oncològic proposat pel president de la Fundació Europea contra el Càncer (FECC), Javier Huerrta, ja que els procediments a seguir per a la realització del centre no se cenyien als marcs legals establerts.

Així doncs, tant el batle, Juan Bautista Roselló, com el líder del PSPV, Vicent Cabrera, i el director gerent de l’empresa Hospital de Levante S.L., Ángel Gómez, es van oposar a col·laborar amb el projecte presentat per Huerta a causa de les seues “irregularitats”.

Aquest punt es va incloure a petició del grup socialista per a informar dels detalls del projecte d’hospital oncològic que es pretenia construir a la partida del Pla de Carrals.

El president de la FECC i promotor del projecte va explicar al ple el succeït, en la que va advertir que seria la seua primera i última intervenció pública. La intenció de Huerta era que l’Ajuntament, per mediació del batle, li cedira una parcel·la al Pla de Carrals perquè l’associació construïra el centre sanitari. Un hospital amb tota la maquinària necessària per a lluitar contra el càncer i una ala especialitzada en oncologia, que abastaria 1.000 metres quadrats sense comptar patis i subterranis.

Donada la negativa del batle, Huerta el va acusar de voler arravassar-li la idea amb la seua “desmesurada ambició política”, ja que la idea era seua. Roselló va explicar al president de la Fundació Europea contra el Càncer que ell “ni com a persona ni com a batle podia cedir el terreny del Pla de Carrals, ja que és propietat del poble de Benissa, i per això havia de seguir el procediment legal establert”.

A més, el batle va revelar que entre les exigències de Huerta es trobava ser “proclamat president vitalici de la Federació Europea i tindre dret de veto en la fundació”.

El testimoniatge del representant d’Hospital de Levante, empresa amb la qual Huerta havia contactat per a la gestió del centre oncològic de Benissa, va ser fonamental per a esclarir els fets.

Hospital de Levante

Gómez va explicar que la proposta realitzada per Huerta a l’empresa li va fer sospitar, ja que, segons va dir, es pretenia que una tercera empresa fóra la que s’encarregara de realitzar la gestió de les instal·lacions i l’aprovisionament de certa maquinària a l’hospital, quedant-se l’empresa tan sols amb la construcció del centre.

Gómez, va aclarir que Hospital de Levante és “una gran empresa que té mitjans per a realitzar les estructures i els seus proveïdors de material especialitzat, i no anaven a deixar en mans de tercers aquestes àrees fonamentals”. A més, el director general de l’empresa que té un centre que tracta el càncer a Benidorm, va descobrir que la companyia a la qual els remetia Huerta no estava inscrita en el registre mercantil. Així que l’empresa va trencar qualsevol relació amb Huerta i la seua proposta.

Finalment, el batle va afegir que “donaré suport a qualsevol proposta sempre que respecte els marcs legals”. El socialista, Vicent Cabrera, es va mostrar contrari a l’exposició del projecte presentat per Huerta, i igual que Roselló, va cridar l’atenció al president de FECC pel seu discurs ple de desqualificacions.

Elevat preu de la parcel·la

El director gerent de l’empresa Hospital de Levante, que té un centre especialitzat de lluita contra el càncer a Benidorm, va comentar que estan “molt interessats a adquirir un terreny a la zona de Benissa”.

Ángel Gómez va afirmar que molts dels pacients que acudeixen a l’hospital de Benidorm “pertanyen a la Marina Alta, i amb la construcció d’un nou centre en aquesta zona s’evitarien haver de desplaçar-s’hi”.

La parcel·la que el batle, Juan Bautista Roselló, guardava especialment per a la possible construcció del segon hospital comarcal, és per la qual es va interessar l’empresa fa alguns mesos. És el mateix terreny situat a la partida del Pla de Carrals on s’ha especulat la possible construcció d’un hospital oncològic.

Donat que aquesta zona es troba declarada com a “sòl residencial, l’elevat preu fa impossible que l’empresa sanitària puga realitzar la compra de la parcel·la per a construir el desitjat centre” va dir Gómez. Es tractaria d’un hospital que albergaria la maquinària més moderna en la detecció, prevenció i tractament contra del càncer.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/