General

Benissa li exigeix al Govern que reprenga les obres de la variant després de més de quatre anys de paralització

Manifestació per la variant a Benissa
Manifestació per la variant a Benissa

L’Ajuntament de Benissa torna a reclamar-li al Govern central que reprenga les obres de la variant de la N-332 al seu pas pel municipi, una obra crucial per a desembussar el trànsit que travessa la comarca i descongestionar també la circulació per l’interior de la població, i que porta ja quatre anys paralitzada. Una vegada més, tots els partits polítics van unir els seus vots el dimecres per la nit per a aprovar, en el ple, la moció que presentava el grup municipal del Bloc-Compromís.

El text, que va rebre el recolzament de tots els partits, obliga a l’ajuntament a instar al Ministeri de Foment perquè consigne els fons necessaris per a la finalització del projecte als Pressupostos Generals de l’Estat de 2014, que estan ara en procés d’elaboració. Així mateix, que s’exigisca també al ministeri “la resolució amb la màxima urgència i celeritat possible dels procediments i acords que siguen necessaris per a reprendre les obres, i aprovar el projecte modificat en tràmit, tal com ja se li ha demanat en diferents ocasions”.

El portaveu del grup municipal del Bloc-Compromís, Xavi Tro, va ser l’encarregat de defensar la moció per a reivindicar aquesta infraestructura “que anava a lliurar-nos als benissers dels embussos que patim en travessar, entrar o eixir del nostre poble”. Com va publicar fa uns dies LA MARINA PLAZA, 12.968 vehicles travessen Benissa per la travessia de la N-332 cada dia. Això fa que, segons Tro, “una mitjana de quinze minuts” és el que els conductors tarden a creuar el municipi. Òbviament, tot aquest volum de trànsit passa factura a la població, i el portaveu del Bloc va considerar que “traure la N-332? de l’interior del centre urbà “suposaria una millora de les possibilitats econòmiques del nostre municipi”.

La nova nova licitació de les obres de la variant està pendent des de maig de 2009, quan l’empresa Begar Construcciones y Contratas, S.L., va entrar en concurs de creditors, quan les obres no havien fet més que començar.

Els beneficis del projecte de la variant de la N-332 a Benissa excedeixen el terme municipal d’aquest municipi. És una obra de vital importància per a descongestionar el trànsit a tota la Marina Alta, ja que no debades la carretera nacional travessa tota la comarca de nord a sud. Un bon exemple que la preocupació de Benissa per aquest assumpte és compartida per la resta de municipis és la manifestació que va tindre lloc al juny de 2010 per a exigir la finalització de les obres, en la qual van participar també batles i batllesses de diferents ajuntaments de la Marina Alta, com els de Calp, Teulada, Senija, Xaló o Dénia.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda al diari electrònic LA MARINA PLAZA el 19 de setembre de 2013.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?