Inici » Notícies » General

Benissa inclou clàusules contra la pobresa energètica en la contractació oberta del subministrament elèctric

23 de desembre de 2017 No hi ha comentaris
Vista nocturna de Benissa

Vista nocturna de Benissa

L’Ajuntament de Benissa es disposa a prendre part activa en la defensa de la qualitat de vida de les veïnes i veïns del municipi. En aquest cas, el plec de condicions per a la contractació del subministrament elèctric inclourà clàusules per defendre possibles casos de pobresa energètica al veïnat del municipi.

D’aquesta manera, dins de les puntuacions per a aconseguir aquesta contractació, l’empresa subministradora haurà de tindre en compte una aportació de protocol o document justificatiu front a la pobresa energètica, o assumir com a obligació essencial del contracte el compromís que figura en un annex que indica el següent: “Amb caràcter previ a efectuar un tall de subministrament, respecte als clients de l’empresa adjudicatària en la ciutat de Benissa, l’empresa ha de sol·licitar un informe als serveis socials municipals per a determinar si es troba vigent la declaració com a llar en situació de vulnerabilitat social de la Llei 3/2017, o en defecte d’açò s’estudie la situació de la casa en risc de situació de pobresa energètica, en els termes de l’art. 3.3 de la citada llei. Aquest compromís es mantindrà en tot cas durant la vigència del contracte”.

Fernando López Corsi, regidor de Contractacions, explica que l’Ajuntament de Benissa “vol defendre els drets de la ciutadania, especialment els dels col·lectius més necessitats o amb risc d’exclusió social, ja que les administracions públiques ens hem de posicionar amb les persones”. Igualment, López Corsi assenyala que “decidim incloure clàusules que dificulten que l’empresa adjudicatària del subministrament elèctric del poble puga deixar a famílies o persones sense aquest servei bàsic per a viure”.

Una contractació que, a més, serà novament oberta, perquè la competitivitat entre les empreses que opten reporte un major estalvi a Benissa. El valor estimat del contracte, de 4 anys, determinat l’import del pressupost base de licitació, sense incloure l’IVA, multiplicat pels anys de durada del contracte, incloses les possibles pròrrogues, ascendeix a 2.508.000 euros. Una important xifra que situa aquesta contractació de subministrament com la més alta de l’Ajuntament, i a la que ara se li dóna un contingut de protecció social.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/