Inici » Notícies » General

Benissa implanta el contenidor marró per a la selecció de residus orgànics

10 de març de 2021 No hi ha comentaris
Part del tríptic

Part del tríptic

“Emmarrona’t per una bona causa” ha sigut el lema publicitari triat per l’ajuntament i l’empresa pública Benissa Impuls amb l’objectiu de difondre la campanya presentada per a la implantació de la segona fase del contenidor marró en l’àrea urbana del municipi. El regidor delegat de Benissa Impuls, Isidor Mollà ha començat la seua intervenció exposant la necessitat de caminar cap a un municipi més verd i respectuós amb el medi ambient. Per això, ha assenyalat Mollà “hui donem el tret d’eixida a un dels desafiaments més importants que tenim com a poble en tot el relacionat amb la recollida selectiva de residus”. Encara que tant l’àrea tècnica com els responsables polítics són plenament conscients de les dificultats i les resistències que trobaran durant els primers mesos, es mostren moderadament optimistes ja que, segons ha declarat Mollà, “la població benissera està conscienciada amb els reptes mediambientals de la dècada vinent”.

No obstant això, des del Departament de Comunicació no han volgut deixar a l’atzar la tasca pedagògica i informativa, per la qual cosa s’ha dissenyat una acció comunicativa amb diferents parts entre les quals es troba la publicitat exterior, difusió en xarxes socials, falques radiofòniques, bàners i publireportatges en mitjans locals i comarcals, així com una iniciativa específica de màrqueting directe en la qual col·labora una associació ecologista del municipi. Aquesta última idea, que naix des de Benissa Impuls, pretén que un equip uniformat d’homes i dones vagen porta per porta lliurant un díptic informatiu i material per a ajudar en la tasca de selecció de les restes orgàniques; una paperera de 10 litres, bosses de fem biodegradables i la clau que permetrà obrir el contenidor marró. A més, conscients de la importància de sembrar la llavor del reciclatge des d’edats primerenques, la Regidoria d’Educació ha volgut contribuir a la campanya amb una sèrie d’accions divulgatives en els centres educació primària.

Aquelles famílies que decidisquen reciclar la matèria orgànica han de saber que entre els principals beneficis es troba l’estalvi d’energia, l’estalvi de recursos, la millora de la qualitat de l’aire, l’aigua i el sòl, la reducció de les emissions d’efecte d’hivernacle i també la reducció del cost econòmic a mig-llarg termini per a l’ajuntament, a causa de les possibles sancions de la Unió Europea i l’increment de les taxes per abocar la fracció “restes”.

El batle, Arturo Poquet, ha volgut recordar que durant el passat mandat l’anterior equip de govern ja va iniciar de manera encertada la posada en marxa de la fracció orgànica a Benissa per a bars, restaurants i cafeteries. Ara, segons ha dit el batle, “és el moment de fer un pas endavant i fer un esforç en la recollida selectiva dels nostres residus en l’àrea urbana del municipi”. Poquet, torna a demostrar d’aquesta manera que manté vius i intactes dos dels seus eixos de treball, Benissa Neta i Benissa Sostenible.

Font de la notícia: Gabinet de Premsa - Ajuntament de Benissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/