Inici » Notícies » General

Benissa convoca un concurs d’idees per a la conversió en zona de vianants i posada en valor de la Cala Advocat

13 de novembre de 2020 No hi ha comentaris
La Cala de l'Advocat

La Cala de l’Advocat

L’Ajuntament de Benissa ha llançat un concurs d’idees que té per objecte la selecció d’un avantprojecte arquitectònic que definisca l’actuació integral a realitzar per a la conversió en zona de vianants i posada en valor de la Cala Advocat.

Es tracta d’una intervenció que s’executarà en un dels espais més emblemàtics del litoral benisser, donant continuïtat a un projecte que ja va iniciar el regidor Isidor Mollà durant la seua etapa com a batle, fa més de vint anys, per a la creació d’un passeig ecològic, i que suposarà posar en valor els recursos naturals, la integració paisatgística i la millora de l’accessibilitat rodada i dels vianants en aquesta zona.

La Cala Advocat es troba en una zona parcialment urbanitzada i consolidada per edificació residencial de baixa intensitat, disposa d’un espigó construït als anys huitanta que provoca l’existència d’una xicoteta platja d’arena. El principal espai d’ús públic d’aquesta àrea està format per una plataforma asfaltada sensiblement horitzontal que es troba integrada en el domini públic marítim-terrestre i situada entre la mar i una zona acantilada amb murs sensiblement verticals.

Entre totes les opcions presentades, dues resultaran triades com les finalistes i estaran dotades amb 10.000 i 5.000 euros respectivament. En el cas de la proposta guanyadora, també tindrà com a incentiu addicional la redacció del projecte bàsic i d’execució.

El concurs ha sigut impulsat de manera conjunta per les àrees d’Urbanisme i Zona Costera i es finançarà amb càrrec a l’exercici pressupostari 2021, tal com ha manifestat el regidor delegat, Isidor Mollà.

Mollà ha afegit que es tracta d’una aposta de l’actual equip de govern per a continuar impulsant, desenvolupant i millorant la zona costanera. Remarcant el compromís amb el desenvolupament sostenible.

Segons les pròpies bases del concurs, podran participar totes aquelles persones físiques o jurídiques que es troben en possessió de la titulació habilitant i complisquen la resta de requisits exigits en el document. El termini de presentació de les propostes finalitzarà el 4 de febrer de 2021. Des del consistori confien a rebre un important nombre de propostes que seran valorades per diferents membres del jurat, integrat per representants del Col·legi Oficial d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana, Escola Politècnica Superior d’Alacant, Ministeri per a la Transició Ecològica, Conselleria de Política Territorial, Diputació d’Alacant i del propi Ajuntament de Benissa.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda l’11 de novembre de 2020 a la web de Ràdio Litoral.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/