Inici » Notícies » General

Benissa comptarà amb un servei públic d’autobús per a connectar el nucli urbà i la costa

22 de juny de 2018 No hi ha comentaris
Parada d'autobús a La Fustera

Parada d’autobús a La Fustera

Una reivindicació històrica va a convertir-se en realitat aquest estiu a Benissa. I és que a partir de l’1 de juliol i fins el 31 d’agost, inclusivament, Benissa incorporarà un servei públic d’autobús que connectarà el nucli urbà amb les diferents cales i platges de la costa benissera.

Aquesta proposta respon a una petició molt generalitzada per part dels veïns del municipi, i constarà d’un servei de sis freqüències al dia, tres pel matí i tres per la vesprada, de dilluns a diumenge. A més, la piscina Municipal del Collao també tindrà quatre connexions amb el poble al dia, també durant tota la setmana.

Des de l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Benissa ja es va avançar que les qüestions de mobilitat eren prioritàries i, principalment, oferir una solució de caràcter públic per a connectar els dos principals nuclis de població am què consta el municipi. La zona costanera necessita, des de fa ja anys, aquesta connexió amb la qual poder traslladar-se al nucli poblacional per a realitzar gestions i activitats de tot tipus.

Paral·lelament, el nou servei de transport pretén afavorir, a més, que les persones que no conduïsquen o no posseïsquen vehicles privats puguen gaudir de les platges, cales i en general del litoral de Benissa, així com traslladar-se a les diferents urbanitzacions. Altres avantatges que generarà el servei d’autobús serà el foment del turisme en el centre històric benisser, amb visitants o residents que podran descobrir i participar en les diferents activitats culturals i les procedents del teixit comercial i empresarial.

La implementació de l’autobús públic també suposa una aposta per la sostenibilitat, ja que es redueix el trànsit vehicular i se cerca descongestionar les platges i cales de vehicles, donant una resposta a la saturació de cotxes en les xicotetes cales benisseres i afavorint que la població local tinga una alternativa ràpida i segura per a gaudir del municipi.

En paraules de Fernando López Corsi, responsable de Contractació i Turisme, “La connectivitat territorial és una prioritat del nostre govern, el servei públic d’autobús és una contractació estacional, si bé des de l’executiu local plantegem aquesta prestació com una prova per a incorporar aquest servei de manera permanent, açò és durant tot l’any”. “Una qüestió”, afegeix el regidor, “en la qual l’Equip de Govern local està compromès, i més endavant ja valorarem l’acolliment i la rendibilitat social i econòmica que tinga el servei per part de les persones que l’utilitzen”.

És important destacar que, durant aquest estiu, el servei serà totalment gratuït. En aquest sentit, l’Ajuntament estudiarà en els pròxims mesos aprovar una ordenança que permeta, en un futur, repercutir una xicoteta part del cost en el manteniment del propi servei, igual que el bitllet d’autobús de molts altres pobles i ciutats. En els pròxims dies es donarà a conèixer el quadre d’horaris i parades definitiu del servei d’autobús.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/