Inici » Notícies » General

Benissa aconsegueix una ajuda de més de 400.000 € per a modernitzar el Polígon de la Pedrera

8 d'agost de 2018 No hi ha comentaris
El Polígon Industrial La Pedrera

El Polígon Industrial La Pedrera

Benissa iniciarà la modernització del Polígon de la Pedrera en els pròxims mesos, arran de les ajudes que rebrà per part de l’IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial) pertanyent a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. Aquestes ajudes s’eleven a 409.000 €, dividides en dos anualitats, 2018 i 2019.

A partir del projecte anomenat “Millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en el Polígon Industrial La Pedrera de Benissa” dins de la convocatòria d’ajudes que va oferir l’IVACE recentment, Benissa optimitzarà el Polígon Industrial amb diverses actuacions per a millorar la seguretat, les comunicacions, l’estalvi energètic, la imatge o el trànsit de vehicles.

La implantació de fibra òptica per a les connexions de les empreses i la creació d’un circuit tancat de càmeres -interconnectat amb la policia local- seran dos de les aportacions d’aquestes ajudes per a modernitzar i ampliar la seguretat d’aquesta àrea industrial.

L’eficiència energètica de l’enllumenat públic del polígon serà un altre punt important, aconseguint un estalvi energètic de prop del 70% amb el mateix rendiment lumínic actual. Un dels altres objectius que possibilitarà aquesta subvenció serà millorar la senyalització i la mateixa imatge del polígon, enjardinant dos zones verdes amb nous murs, plantes i arbustos autòctons. També es considera necessari la creació d’una zona d’aparcament específica per a camions.

Amb aquest suport econòmic de la Conselleria, les obres es realitzaran al llarg de dos anualitats, enguany i el 2019. El Pla d’ajudes de l’IVACE contempla un pressupost total de 2.674.000 €, sent Benissa la població de La Marina Alta que major quantia ha obtingut en un pla on es presentaven 30 polígons de municipis com Dénia, Beniarbeig, Ondara, Pego o Pedreguer, a més d’altres punts de les comarques de La Marina Baixa, Alt Vinalopó i Vinalopó Mitjà.

En aquesta mateixa línia, cal recordar que, fa uns mesos l’Ajuntament de Benissa es va reunir amb un important grup d’empresaris del citat polígon a fi d’informar sobre aquesta sol·licitud i recaptar la seua opinió sobre les demandes i necessitats d’aquesta important àrea industrial. El regidor d’Obres i Serveis i Creama, Xavi Tro, destaca que “el polígon de La Pedrera és una peça clau en el desenvolupament de Benissa, generant molts llocs de treball per als benissers, així que aquesta modernització és fonamental per a millorar la qualitat de les instal·lacions públiques i fer-les més segures i atractives”.

Per la seua part, Manuel Juan, regidor d’Urbanisme, assenyala que “aquest projecte ix de la reunió amb els empresaris del polígon, que van indicar certes necessitats a un espai on feia anys que no es rebien inversions, així que suposa una gran oportunitat el fet de poder millorar-lo i modernitzar-lo”. Altres peticions realitzades per l’empresariat del polígon, com ara la millora en els accessos, queden pendents de la finalització de la variant de la carretera N-332 al seu pas per Benissa o del futur Pla General Estructural del poble.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/