Inici » Notícies » General

AFIC CREAMA informa de les ajudes al comerç i l’artesania

9 de febrer de 2018 No hi ha comentaris
Ajudes al comerç 2018

Ajudes al comerç 2018

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha publicat les ajudes en matèria de comerç, consum i artesania que es regulen per l’establert en l’Ordre 14/2016, de 5 d’agost. Hi ha diferents línies d’ajudes segons els col·lectius, d’una banda està Avalem Comerç que està destinada a l’obertura de nous locals, Emprenem Comerç als comerços ja establerts i finalment Avalem Artesania dirigida al col·lectiu d’artesans.

En Avalem Comerç es consideraran subvencionables les inversions en equipament per a l’establiment comercial, sempre que la inversió aprovada no siga inferior a 3.000,00 euros. L’ajuda podrà arribar fins al 45% de la inversió amb el límit per sol·licitant de 20.000 euros. No es considerarà subvencionable l’adquisició de programes i aplicacions informàtiques ni la creació de pàgines web, tret que la seua fi siga la d’implantar la venda online vinculada al mateix establiment comercial.

En Emprenem Comerç es consideraran subvencionables les despeses corrents derivades del manteniment d’un establiment comercial amb un nou titular o de la implantació d’una activitat comercial en un local en el qual, amb anterioritat, s’haja desenvolupat activitat econòmica. L’establiment haurà de, si escau, obrir-se al públic entre l’1 de febrer i el 30 de setembre de l’exercici en què es convoque l’ajuda. El límit de subvenció a concedir per sol·licitant serà de 10.000 euros, sense que les despeses de lloguer superen els 5.000,00 euros.

Es consideraran subvencionables les despeses en:

  • Estudis de viabilitat i factibilidad comercial.
  • Despeses de gestoria, notaria i registres necessaris per a la constitució de l’empresa o per a l’inici de l’activitat en l’establiment comercial i a més, si escau, online.
  • Despeses de traspàs, únicament del local, satisfets a l’anterior titular, que haurà d’haver-se formalitzat en l’exercici en què es convoque l’ajuda.
  • Despeses de lloguer de local reportats des de l’1 de febrer fins al 30 de setembre de l’exercici en què es convoque l’ajuda.

I finalment en Avalem Artesania, les despeses susceptibles d’obtindre finançament són les següents i el límit de l’ajuda per sol·licitant serà de 5.000,00 euros:

  • Assistència a certàmens firals d’artesania d’àmbit provincial, autonòmic o superior, punt aquest que s’acreditarà per l’organisme organitzador. Es consideraran subvencionables les despeses de lloguer de sòl i stand, decoració i retolació del mateix.
  • Confecció i edició de catàlegs de producte, en qualsevol suport, inclòs el cost de l’allotjament en la web, si escau.
  • Accions de promoció de producte, a través de qualsevol mitjà promocional.
  • Assistència a cursos especialitzats de formació en disseny, qualitat i especialització en el seu ofici, segons la seua activitat artesana, organitzat per entitats formatives, independentment del lloc en què es realitzen. Es consideren subvencionables únicament les despeses de matrícula i altres conceptes generats per l’entitat organitzadora.

El termini per sol·licitar aquestes ajudes finalitza el proper 15 de febrer, les persones interessades poden acudir a la seva oficina Afic-Creama més pròxima per a sol·licitar més informació.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/