Inici » Notícies » Festes

“Seran unes de les millors Festes de Moros i Cristians de la història de Benissa”

26 de juny de 2018 No hi ha comentaris
Presentació de les Festes de Moros i Cristians 2018

Presentació de les Festes de Moros i Cristians 2018

Domènec Miralles, regidor de Festes, Ximo Nadal, President de l’Associació de Moros i Cristians i Abel Cardona, batle de Benissa, han presentat hui les festes de Moros i Cristians (del dijous 28 de juny fins al dilluns 2 de juliol). Un moment en el qual s’ha volgut destacar la gran tasca de les Filaes Capitanes, Zairenyes i Pirates, així com de la resta de Filaes per a treballar per unes festes que “seran de les millors que ha tingut Benissa en els últims anys”, va avançar Ximo Nadal, que enguany s’acomiadarà de l’associació, donant pas a una nova Junta Directiva a partir de setembre.

“Esperem una afluència major que en els últims anys, ja que des de l’Ajuntament s’ha donat molta difusió a les festes”, ha volgut remarcar Doménec Miralles, recordant que enguany hi haurà aportació de gots reutilitzables, per a contribuir a generar menys deixalles. Miralles també ha destacat que des de la Regidoria de Festes s’ha intentat contribuir a generar majors recursos per a la festa.

Com és habitual, els actes de Banderoles, Abanderats, Ambaixadors i Capitans i la Gran Entrada del dissabte són dos dels esdeveniments més celebrats de les jornades festives, tal com va manifestar Ximo Nadal, afegint, a més, que “he pogut saber que a la cabalgada humorística enguany tornen a esmerar-se molt les filaes, així és que serà un gran colofó a la festa, que enguany torna a tindre una xifra de 500 festeres i festers”.

Per la seua part, Abel Cardona va indicar que “des de l’Ajuntament tornem a donar el nostre suport a aquestes festes amb el servei especial de neteja i la presència de seguretat ciutadana, amb la Policia Local i Protecció Civil”. El batle ha volgut comentar també “el treball grandíssim dut a terme per les filaes, especialment les capitanes, que de segur repercutirà en una festa molt participativa”.

També relacionat amb aquesta festa, l’Associació de Comerciants i Empresaris de Benissa, en col·laboració de l’Ajuntament de Benissa i a través de l’Agència AFIC-CREAMA han organitzat el 7é Concurs “Aparadors Moros i Cristians”, disponible fins al dilluns 2 de juliol.

La finalitat d’aquest concurs és premiar l’esforç i treball que realitzen els comerciants del municipi de Benissa per a atraure els seus clients, a través de la imaginació i l’originalitat en la decoració dels seus aparadors, en els quals hauran d’utilitzar els seus propis productes, impulsant amb això la dinamització del comerç de la nostra ciutat. Com a novetat d’enguany, els comerciants han pogut comptar amb l’assessorament i col·laboració dels alumnes del cicle mitjà de comerç de l’IES Josep Iborra.

Els 16 comerciants participants són Agulla i fils, Amarant Flors, Avaloris de Mar, Basar el Cup, Cuin&Project, Detalls Martí, Floristeria Isabel, Gessami Floristes, Joieria Carralo, La Finestra Natural, Lucas LCS, Macavi, Maniquí, Milar Giner, Tu Street Wear i Visiòptica. El jurat, que visitarà els comerços demà 27 de juny, valorarà el conjunt de l’aparador respecte a la decoració, ambientació, col·locació dels productes, elaboració artesanal, etc.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/