Inici » Notícies » Festes

Mig centenar de cavalls acompanya Sant Antoni en la benedicció d’animals

15 de gener de 2007 No hi ha comentaris

La Fira i Porrat de Benissa va viure ahir una de les jornades més importants amb la benedicció de centenars d’animals que es van donar cita al costat de les portes de la Catedral de la Marina. No obstant això, la processó de Sant Antoni del Porquet va començar enfront de l’ajuntament. Des de les dotze del migdia nombrosos cavalls, ases, gossos i gats -tots ells acompanyats pels seus amos- es van concentrar enfront de la Casa de la Vila. Amb la música tradicional de dolçaines i tabals la imatge del sant va començar a moure’s sobre un carroengalanat preparat per la Penya de Carreters i Cavallistes de Benissa, una institució que en els últims anys s’ha fet càrrec de mantindre viva la tradició, com va explicar un dels seus integrants, Sebastián Quesada.

Darrere de Sant Antoni -una imatge que va ser restaurada per David Ivars fa quatre anys- més de cinquanta cavalls van acompanyar el religiós i al costat d’ells una multitud de xiquets, avis, pares i mares i tota una varietat de mascotes sobre les quals van predominar els gossos, com en anteriors romeries.

Al costat de l’església de la Puríssima Xiqueta, la bullícia i el sabor a festa s’escoltava i s’olorava en l’ambient. Els llocs de menjar, les atraccions de fira i un gran espai reservat perquè els festers cuinaren les paelles amanien el final d’un matí assolellat.

Un a un els animals i els seus propietaris van passar per davant del portal de l’església per a rebre la benedicció per part del rector. EL batle, Juan Bautista Roselló, va ser l’encarregat de repartir uns roscons beneïts que van servir d’aperitiu per a la majoria de cavalls. Una vegada que tots els animals van rebre el seu homenatge al costat del sant, els participants es van desplaçar fins la plaça annexa al temple per a tastar les paelles que els veïns van cuinar amb llenya.

Els actes de la Fira i Porrat de Sant Antoni prosseguiran aquesta setmana. El dimarts a les huit de la vesprada Joan Miralles presentarà el seu últim llibre en la Seu Universitària de la Marina. Una presentació organitzada per l’Institut d’Estudis Catalans en col·laboració amb la universitat.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/