Inici » Notícies » Festes

Les festes patronals de Benissa fan història

21 d'abril de 2018 No hi ha comentaris
Homenatge al riberer

Homenatge al riberer

En la vorágine de les festes, Benissa ha sabut trobar un moment per a reflexionar, per mirar al passat i per fer memòria d’un temps no tan llunyà en el qual els seus veïns feien les maletes i se n’anaven a la campanya de l’arròs. L’homenatge als riberers, com es coneix a aquests treballadors que, en arribar a la Roca de la Salve, tiraven la vista enrere i s’acomiadaven del seu poble, serveix perquè els joves festers descobrisquen la humil història de moltes famílies. La peripècia dels riberers transmet valors d’esforç, amor per la terra i solidaritat.

Les festes de la Puríssima Xiqueta van començar anit amb la coronació de la Regina Infantil, Laura Balaguer Mancheño, i la Regina Major, Nerea Salva Pont. La comissió ja va començar a gaudir al màxim d’una celebració que costa molt traure endavant. La comissió, integrada per 102 persones nascudes els anys 1977, 2000 i 2010, ha treballat tot l’any de valent. La presidenta, Silvia Gandia, ja va detallar fa uns dies que el pressupost d’enguany puja a 372.177 euros, dels quals l’ajuntament n’aporta 80.000.

I ja és un no parar. Hui se celebra l’ofrena a la Puríssima Xiqueta, que començarà a les 19.30h. Passada la mitjanit, es dispararà un bombardeig de color a càrrec de la pirotècnia Ricasa. Després actuarà el grup Efecto Pasillo.

Demà arriba el dia gran, el de la Puríssima. A les 11.30h tindrà lloc la missa solemne que enguany oficia el rector del seminari major de la Immaculada de València, Fernando Ramón Casas. És una missa cantada per la magnífica Coral Benissenca. Per la vesprada, a les 19h, s’iniciarà la processó en honor a la Puríssima Xiqueta. Benissa respira en aquestes hores devoció. El dilluns arriba aquest dia tan especial dedicat als riberers. El pregó és a càrrec enguany de la festera Malena Ribes Giner. Les festes de Benissa fan història.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/