Inici » Notícies » Festes

Les festes de Sant Jaume se celebraran del 23 al 29 de juliol

21 de juliol de 2009 No hi ha comentaris

Aquest matí ha tingut lloc la presentació de la programació de Festes de Sant Jaume 2009 que se celebraran del 23 al 29 de juliol a la Partida Benimarco, situada entre els termes municipals de Teulada i Benissa. Han assistit les regidores de Festes d’aquests dos municipis, Maite Vallés i Raquel Soliveres i alguns membres de la Comissió de Festes.

Dues festeres joves, Noelia Llobell i Verónica Lloret, han sigut les encarregades de comentar totes les activitats i esdeveniments que es faran aquests dies. Per començar, el dijous 23 es disputarà una partida de pilota a les 19.30 i un sopar de cabasset a la plaça de l’ermita a partir de les 22.30. El divendres de matí tindrà lloc la tradicional “Plantà del Pi” i de vesprada, a les 20.00, l’ofrena a Sant Jaume i a les 23.00, ball a càrrec de l’orquestra “Evasión”.

El dissabte 25 de juliol, Dia de Sant Jaume, se celebrarà una Missa a les 11.00 i una carrera de galls a les 13.30. Ja de vesprada, els festers realitzaran una cercavila de disfresses i a la 20.30 actuarà un grup de danses. Després hi haurà coques per als assistents i ball a càrrec de l’orquestra “Patrulla”. A les 24.00 es dispararà un castell de focs artificials.

El diumenge 26 de juliol li tocarà el torn a la paella gegant i de vesprada missa pel difunts de la partida i a la nit actuació de l’orquestra “Lo más Latino”. El dilluns 27, dimarts 28 i dimecres 29 de juliol es reserven per gaudir de vesprades i nits amb solta de vaquetes a la plaça a càrrec de la Ramaderia Ifach de Calp.

Raquel Soliveres ha recordat que enguany les festes corren a càrrec dels veïns de la zona del Tros de l’Alacrà i ha puntualitzat que les festes de Sant Jaume són una de les més completes de l’estiu i sempre compten amb una Comissió que treballa moltíssim.

Finalment, la regidora de Festes de Teulada ha subratllat que “aquesta partida és molt volguda per tots i són tres les comissionis festeres les que s’alternen per preparar aquestes festes”, per la qual cosa ha animat a tots els veïns per tal que “mai perden aquesta tradició i col·laboren tots els anys, ja que ambdós ajuntaments estan ací per ajudar-los en tot allò que necessiten”. Maite Vallés ha convidat a tots els veïns de Benissa, Teulada-Moraira i pobles pròxims per tal que s’apropen a Benimarco per gaudir dels seus dies de festes.

Els dos ajuntaments col·laboren tant econòmicament com amb infraestructures i serveis durant aquestes festes, la celebració de les quals es realitza gràcies al treball i il·lusió dels festers que durant tot l’any s’esforcen per poder aconseguir un modest però important pressupost.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/