Inici » Notícies » Festes

Les festes de moros i cristians comencen hui

29 de juny de 2006 No hi ha comentaris

Aquesta nit s’inicia amb el sopar de germanor de totes les filades la celebració de les festes de Moros i Cristians de Benissa.

En el recinte del castell i amenitzat per un grup de música, la plaça Rei Jaume I aplegarà comparses d’ambdós bàndols.

Demà divendres a la nit, serà l’acte de presentació de les banderoles, banderers, ambaixadors i capitans. Aquest any ostenta la capitania cristiana la filada Llauradors mentre que la capitania mora correspon a Zairenyes.

L’acte es tancarà amb el pregó de festes i l’actuació musical de Pato Daniel.

El dissabte 1 de juliol, a les 18.30 hores, es farà la primera cercavila conjunta de totes les filades, seguida de l’ofrena i missa en honor a Sant Pere, en l’església parroquial de la Puríssima. Després de l’entrada infantil de caps d’esquadra s’efectuarà el setge al castell del bàndol moro.

La presa del castell per part del bàndol moro arribarà amb l’ambaixada d’aquesta part de la festa.

El diumenge 2 de juliol hi haurà cercavila i visita a la residència d’ancians. Per la vesprada, a les 20 hores, s’iniciarà l’entrada de gal·la de totes les filades amb les seues actuacions i carrosses.

El dilluns, 3 de juliol, també és festa. A les 11 hores hi haurà cercavila i a les 12 hores es farà el setge del bàndol cristià, amb l’ambaixada i la reconquesta a la plaça i el castell.

A les 20 hores desfilaran totes les bandes de música participants en els festejos i a les 21 hores tindrà lloc el fi de festa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/