Inici » Notícies » Festes

Les festes de Moros i Cristians comencen el 24 de juny

15 de juny de 2010 No hi ha comentaris
Presentació del llibres de festes de Moros i Cristians 2010

Presentació del llibres de festes

El dijous dia 24 de juny arranquen les Festes de Moros i Cristians de Benissa, que se celebren com cada any per aquestes dates, en honor a Sant Pere, i que aquesta vegada estaran capitanejades per les filaes Corsàries i Taifes-Eslaus. Així ho han explicat la regidora de Festes, Raquel Soliveres i la presidenta de l’Associació de Moros i Cristians, Verónica Bertomeu.

Per començar, el dijous 24 de juny per la nit, es concentraran totes les filaes al recinte del castell i tindrà lloc un sopar de germanor, que estarà amenitzat per una discomòbil. El divendres, a les 23.00, tindrà lloc l’Acte de presentació de banderoles, banderats, ambaixadors i capitans i el pregó de festes a càrrec del benisser Pepe Ciudad Ivars.

El dissabte dia 26 de juny destaca l’ofrena de flores i missa en honor a Sant Pere, a partir de les 19.30 i el setge del bàndol moro, que començarà al Convent a les 23.30. El diumenge serà el dia de la gran entrada de les filaes, a partir de les 20.00 des del carrer València i el dilluns li tocarà el torn al setge cristià, a les 12.00 a la plaça. En acabar, es lliuraran els premis del Concurs de Caps d’Esquadra Infantils.

Com a novetat, enguany cal destacar que s’ha compost un himne en honor a Sant Pere, patró de Benissa i sant en honor al qual se celebren les Festes de Moros i Cristians. Una idea que va sorgir de l’anterior president de l’Associació, David Ivars Pellicer, i que ha estat compost per Pepe Ciudad i la lletra de la qual ha estat a càrrec Àngel Crespo. L’himne serà presentat en societat aquest dissabte 19 de juny a l’església parroquial, després de la missa de les 20.30.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/