Inici » Notícies » Festes

La partida de Pinos festeja aquest cap de setmana a Santa Bàrbara

2 d'agost de 2008 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 2 d’agost de 2008:

Aquest cap de setmana a la partida rural de Pinos, a Benissa, se celebren les festes en honor a Santa Bàrbara. Les festes van començar ahir divendres amb un sopar de germanor seguit de ball amb orquestra, encara que els actes centrals d’aquestes celebracions arriben hui i demà.

Aquesta vesprada a les 16.00 tindrà lloc l’entrada de la murta, un dels actes, tradicionals a la nostra comarca i que indica l’inici de les festes. A les 20.30 se celebrarà la missa en memòria dels difunts de la partida, seguida d’un sopar popular a la plaça i de la música que de nou farà ballar tots els assistents.

Ja el diumenge, a les 8.30 del matí es recolliran els festers i faran l’entrada del “pa beneït” al so de la dolçaina i el tabalet.

A les 10.30 la missa solemne en honor a Santa Bàrbara, processó i cant dels gojos, seguits de les populars carreres de galls i de les refrescants aigua-llimó i orxata amb les quals s’obsequiarà els assistents.

De vesprada els actes començaran a les 17.00 amb el concurs de brisca i una divertida cercavila de disfresses, a les 21.00 les danses típiques delectaran tot aquell qui s’acoste a aquesta partida benissera i ball, una hora més tard, de nou sopar popular de veïnatge i castell de foc artificials amb el qual es posarà el punt final a aquestes festes, que són, les primeres del mes d’agost en el calendari festiu estiuenc del poble.

El cap de setmana que ve, li toca el torn a la del carrer Sant Domènech i a la platja de la fustera, una de les que més gent atrau.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/