Inici » Notícies » Festes

La Fira recupera el ball dels dimonis i consolida la Foguera de Sant Antoni

9 de gener de 2019 No hi ha comentaris
Presentació del programa de la Fira i Porrat 2019 de Benissa

Presentació del programa de la Fira i Porrat 2019 de Benissa

Des de l’11 de gener i fins al 27 d’aquest mateix mes, Benissa acollirà els actes programats dins de la celebració de la tradicional Fira i Porrat de Sant Antoni, una àmplia i diversa agenda d’esdeveniments en la qual atraccions firals, la benedicció dels animals, fires de bestiar, mercat medieval i una gran diversitat d’activitats culturals i esportives es donaran cita durant tres setmanes de fira.

Dins de la programació destaca amb força la participació imprescindible d’un gran nombre d’entitats locals de tota mena que contribueixen a donar forma a una completa programació en la qual s’ha consolidat amb força la celebració de la Foguera de Sant Antoni, un esdeveniment que es va recuperar l’any passat i que va comptar amb una gran acceptació i que en aquesta ocasió serà la gran protagonista el dissabte dia 12 de gener.

Com a novetat, l’associació de danses l’Esbard Dansaire representarà el ball dels dimonis de Sant Antoni abans d’encendre la foguera. Amb aquesta tradició tractem de reforçar, junt amb el veïnat i totes les associacions participants, la tradició popular i així ajudar a créixer la nostra Fira i Porrat de Sant Antoni.

L’edició d’enguany marca com un dels seus objectius mantindre el nombre d’assistents de l’edició anterior, considerada per tots com l’edició més multitudinària de la recent història de la Fira.

Activitats esportives i culturals ocuparan un lloc especial en la programació; la tradicional benedicció dels animals que tindrà lloc aquest diumenge 13, la destacada celebració del mercat medieval l’últim cap de setmana, l’obertura de la Fira amb una exposició de banderins, una projecció d’antigues pel·lícules de vídeo, l’exposició de cartells anunciadors de la Festa de Moros i Cristians i l’exposició de dibuixos del concurs infantil escolar sobre la festa, realitzada per l’Associació de Moros i Cristians.

Durant tots aquests dies de celebració, té una especial importància la participació dels més joves en nombrosos actes destinats al públic més infantil i en el qual es pretén aconseguir que assumisquen un paper protagonista. Actes com, les visites d’alumnes al recinte de la fira, o la instal·lació d’una zona d’atraccions, donaran pas a activitats com el dia de la bicicleta que ja s’ha convertit en un acte multitudinari.

De la mateixa manera, la gastronomia i el vi, també tenen un paper protagonista al llarg de tota la fira amb el tunel del vi a càrrec dels Festers de la Puríssima 2019, l’arròs amb fesols a càrrec de l’Associació de mestresses de Benissa o els concursos de paella i paella d’espinacs i abadejo entre altres.

Però si existeix un factor a destacar durant la celebració de les últimes edicions, és la implicació del teixit associatiu del nostre municipi, la qual cosa permet oferir un gran nombre d’esdeveniments en els quals les associacions assumeixen la fira com un aparador des del qual poder mostrar la seua activitat.

Podeu consultar ací el Programa complet de la Fira i Porrat de Sant Antoni 2019 a Benissa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/