Inici » Notícies » Festes

Els veïns rememoren la tradició del rotllet de Sant Antoni en les festes de barri

16 de juliol de 2008 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 16 de juliol de 2008:

Una vegada més s’ha demostrat la popularitat que adquireixen algunes de les festes de carrer o de partida a l’estiu de Benissa.

Els veïns del barri i amb ells tots els veïns del poble han celebrat simpàtiques festes en honor a Sant Antoni de Pàdua.

Van iniciar les festes amb un sopar popular i revetlla musical. A l’endemà hi va haver entrada de la murta, cercaviles, concursos i una revetlla musical, en què es van designar ja els festers de 2009. El diumenge es va festejar el sant. La tradicional processó, acompanyant la imatge i amb els típics rotllets d’anís va dur el veïnat a la missa en l’església parroquial.

D’ací, portant la imatge igual dones que homes, es van traslladar tots a la residència d’ancians, per a compartir uns moments d’oci i lliurar els típics rotllets de Sant Antoni als majors.

La comitiva es va traslladar cap a quasi el final de la carretera on l’esperava la família hereva de la tradició.

Teresa Ortolà va tornar a col·locar, un any més, com mana la tradició, el rotllet al Jesuset que acompanya el sant. La història es va iniciar després de la guerra, quan el pare de Teresa, Juan Ortolà, va demanar als seus amics que portaren el sant fins la seua casa de camp, als afores en aquells dies, i així els convidaria a aigua fresca del pou, mistela i cassalla. Com la seua dona havia fet molts rotllets per a la festa, van prendre aquests dolços i Juan va fer notar que el sant no en tenia, penjant del braç del Jesuset un rotllo d’anís i així es va iniciar aquesta bonica tradició, que encara perdura, després de 70 anys d’història.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/