Inici » Notícies » Festes

Continuen les festes en honor a la Purissima Xiqueta amb els últims dies d’actes

2 de maig de 2019 No hi ha comentaris
Cant de la Salve

Cant de la Salve

Les festes de Benissa en honor a la Puríssima Xiqueta 2019 deixen arrere un cap de setmana intens. La multitudinària ofrena de flors a la patrona, marcat com un punt clau de les festes, es va convertir, dissabte passat, en un dels actes més emblemàtics i emotius d’unes festes en les quals, com marca la tradició, centenars de benissers i benisseres ixen al carrer per a celebrar uns actes molt arrelats. El dia abans, divendres, va tindre lloc al passeig Dolors Piera l’acte de coronació de les regines de festes, la jove Gabriela Marqués Cardona i la xiqueta Àngela Grimalt Ivars.

Ja el diumenge, dia de la Puríssima Xiqueta, va permetre al públic assistent gaudir de la pólvora amb una poderosa mascletada, que va donar pas per la vesprada a la processó en honor a la patrona i un nou concert, el de la Década Prodigiosa.

La setmana festiva va començar amb energia, dilluns passat, amb la celebració del dia dels Riberers, amb una nova ofrena de flors al monument en honor a aquells que van anar a treballar a la Ribera. Un homenatge que en aquesta ocasió va ser per a Antonio Cabrera Sala, Pepe Devesa Ferrando, Pedro Ferrando Marí, Pedro Ivars Crespo, Francisco Ivars Ivars i Vicent Santacreu Ginestar. En l’acte va ser pronunciat el pregó a càrrec de Marta Santacreu Santamaría. L’homenatge va donar pas a una nova mascletada, la cavalcada de carrosses ja per la vesprada i el tradicional cant a la Salve i a la Puríssima Xiqueta, seguida del concert de Henry Méndez i l’orquestra La Fiesta.

La jornada de dimarts, dedicada al Fadrins, va escenificar el lliurament de la vara de comandament de l’alcalde, Abel Cardona, a l’alcalde dels fadrins, Joan Pineda Carbó. El Concurs de Paelles, on es va imposar la Penya Dolor, també va portar moments de germanor i divertiment. La Cavalcada humorística o la Nit Jove, amb els concerts de Ramonets, Purple Clouds –amb el cantant local Krou-, JazzWoman, El Diluvi, Mafalda i Plan B.

A partir del dijous se celebren els bous al carrer, fins al dissabte, el dia de les Anyades, amb la tradicional presència multitudinària de benisseres i benissers en el parc Dolors Piera i una paella gegant amenitzada per l’actuació de Matrix Band, Empopados i Nit Remember amb Kike Jaen.

Finalment, el diumenge se celebra el dia de la Huitada, una celebració que s’iniciarà amb la tradicional despertada, una nova mascletada i les actuacions de l’Orfeó Cantabile d’Alacant, l’obra de teatre infantil ‘La rateta de Colors’, amb Teatreres pel Món, i el fi de festa amb Acrobàtics en la Plaça Jaume I.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/