Inici » Notícies » Festes

Benissa es prepara per a la gran Fira i Porrat de Sant Antoni

11 de gener de 2011 No hi ha comentaris
Un moment de la benedicció d'animals de 2010

Benedicció d'animals de 2010

Comprar un cotxe, pujar a l’aranya boja, menjar-se un deliciós cotó de sucre o admirar com és el típic riurau. Aquestes són algunes de les opcions que tindrà el visitant que acudisca a Benissa del 15 al 30 de gener, dates en què acull la tradicional Fira i Porrat de Sant Antoni.

Dies de festa i tradició que ompliran els carrers d’aquest municipi en plena costera de gener i en els quals participen 40 associacions locals sota l’atenta mirada de la regidora de festes, Raquel Soliveres.

Tres caps de setmana que es veuran reduïts en la propera edició. Segons comenta el batle de la localitat, Juan Bautista Roselló, “s’ha estudiat reduir el temps de durada i aglutinar totes les activitats preparades en només dos caps de setmana”. Una proposta que recolzen els benissers, majoritàriament, però que haurà d’esperar perquè, segons assenyala Roselló, “enguany és impossible en estar el carrer Sant Nicolau, una de les principals artèries del nucli urbà, en obres”.

La inauguració és el dissabte a les 18.30 i el cap de setmana arriba amb la conferència “Utillatge agrícola preindustrial-Carros agrícoles- Mercat de tracte” i estarà dedicada a l’agricultura i els animals, tenint aquests últims un protagonisme especial en ser la seua benedicció el diumenge a les 12 del migdia. Un acte al qual acudeixen centenars de veïns de la localitat, i comarca, que volen beneir la seua mascota.

Del 22 al 23 de gener els cèntrics carrers benissers acolliran les últimes tendències del motor i els cotxes d’ocasió per a aquells que busquen un vehicle més econòmic.

Música, exposicions o concursos gastronòmics, amb la tradicional paella i la d’espinacs i abadejo com a plat estrella, ompliran cada dia d’aquest mes de gener fins arribar al cap de setmana del 28 al 30 en què se celebrarà el Mercat Medieval.

Estands d’artesania i animacions de carrer que traslladaran el visitant a la fira fins els temps medievals tenint com a novetat l’empresa organitzadora. Una companyia que donarà un toc nou al mercat i el més important com assenyala el batle “amb un cost 0” ja que en aquests temps de crisi no hauran de pagar per l’organització. Una aposta molt gran que s’ha fet des de l’ajuntament, i que esperen siga del grat de tots.

Ara cal escollir un, o més dies, per acudir a la fira i amb la butxaca plena gaudir de tot el que s’ha preparat. Un consell, portar roba d’abric ja que si tradicional és aquesta fira també ho és el fred que la sol acompanyar.

Font de la notícia: Las Provincias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/