Inici » Notícies » Esports

Pepe Ribes: “És una sort per a Alacant gaudir de la Volvo”

8 d'octubre de 2011 No hi ha comentaris
Pepe Ribes

Pepe Ribes

El “Telefónica Team”, a més d’una padrina d’excepció, té un membre especial entre la seua tripulació. Entre els mariners “blaus” es troba l’únic alacantí que participa a la Volvo, Pepe Ribes. Un tipus especial, que ja ha participat en dues edicions de la volta al món a vela, i la perícia del qual va reconèixer ahir un altre regatista d’excepció, Don Felipe, amb qui es va fondre en una emotiva abraçada de camarades de mar.

En la seua primera participació – en 2006 amb l’equip Movistar-, l’alacantí no va poder acabar la prova. El vaixell amb el qual disputava la complicada regata va naufragar a pocs dies d’arribar al port final. Malgrat que va viure moments durs, el de Benissa no va dubtar a acceptar una proposta per participar en el que quedava de l’edició d’aquell any de la Copa de l’Amèrica. I tampoc, de seguir participant en aquesta dura prova que començarà a Alacant el dia 5 de novembre.

En l’anterior edició el seu equip va acabar tercer, i per això en aquesta esperen aconseguir un resultat millor: “La meta és guanyar. Haurem d’enfrontar-nos a la resta d’equips i sobretot als perills de la mar, però la il·lusió de l’equip és aconseguir la victòria final”, va assegurar l’alacantí.

El regatista de Benissa va mostrar davant els mitjans la seua alegria en celebrar-se per segona vegada la Volvo Ocean Race a la seua terra. “És una sort per a mi com a mariner i com a amant de la mar que aquesta regata tinga la seua base ací. Podia estar a Anglaterra un dia com hui, però estic a Alacant, que és la meua terra”, va dir Ribes.

El capità del “Telefónica” va assenyalar el respecte que hi ha entre els participants perquè tots saben com de preparats arriben la resta de tripulacions a aquesta competició. “Tots els equips estan forts. Cada any som menys vaixells, però els que participen cada vegada estan millor preparats i compten amb tots els mitjans per a guanyar. Va a ser difícil aconseguir la victòria final, però tots els que formem el “Telefónica Team” tenim sempre en el cap la paraula guanyar”.

Pel que fa a la data clau, en què es donarà eixida a les embarcacions, va explicar que tenia ganes que arribara “però més ganes tenia d’estar a Alacant”. «Jo gaudisc molt quan estic ací, perquè estic prop de la meua família. Vull que aquest mes passe, però que ho faça a poc a poc, perquè puga gaudir del meu temps ací”, va afirmar.

De la repercussió que té per a la ciutat aquest esdeveniment va explicar: “És molt important per a Alacant que un esdeveniment d’abast mundial com la Volvo Ocean Race se celebre ací, i a més per segona vegada consecutiva. La volta al món atreu molt turísticament i és una forma de promoció internacional perfecta. Hi haurà milers de persones de diferents països que veuran que l’eixida és des d’Alacant”.

Després de l’acte d’apadrinament del vaixell per la seua Altesa Reial la Princesa d’Astúries, Donya Letizia Ortiz, i mentre les autoritats assistents a l’acte gaudien d’un vi d’honor, els vaixells participants van eixir a navegar. Ahir va ser el primer dia des que van arribar al port d’Alacant que anaven a provar tots junts les aigües del Mediterrani. Aquest primer contacte els servirà als equips per començar a prendre referències de les estratègies dels rivals.

Font de la notícia: Las Provincias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/