Inici » Notícies » Economia

L’exregidora d’Urbanisme acusa el batle de negociar el desenvolupament de la Llobella

15 de març de 2007 No hi ha comentaris

El ple de Benissa va aprovar ahir, amb els vots a favor del PP i l’abstenció del PSI, els pressupostos de 2007. No obstant això, el PSOE, el CIBE-Bloc i l’exregidora d’Urbanisme no adscrita a cap grup municipal, Josefa Del Valle, van ser crítics amb els comptes presentats pel govern local. La que fins fa aproximadament un any era regidora del PP va alertar al batle en el ple que els pressupostos són “irreals” perquè “no es compliran la majoria de projectes previstos amb independència dels ingressos”. Entre totes les partides, Del Valle va fer referència als 6.000 euros que el batle, Juan Bautista Roselló, dedica per a realitzar un informe sobre la possibilitat de protegir la Llobella, una zona de gran valor paisatgístic. L’exregidora d’Urbanisme va assegurar ahir que aquesta partida “és per riure”, igual que “dedicar 48.000 euros a la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana”.

En aquest sentit, Del Valle va assegurar que és una “falta de respecte cap als participants de l’Agenda 21 Local comprometre’s amb unes partides que no s’executaran” i, referent a aquest tema, a la Llobella “el batle dedica 6.000 euros per a protegir la zona quan està mantenint converses amb els propietaris i la urbanitzadora”.

Quant a la revisió del PGOU, l’exregidora del PP va assegurar que “des que es va parlar de la desclassificació del Collao, no s’ha fet cap actuació. El batle ho diu i després deixa passar el temps, sense fer cap referència al seu interés per no desenvolupar urbanísticament el sector”.

Sobre la partida destinada a la rehabilitació de les cases del carrer de La Puríssima de Benissa, l’exregidora va alertar ahir que l’obra “va lligada a la venda d’uns solars del polígon industrial que són de propietat municipal i, a pesar que fa un any que l’expedient està preparat, encara no s’ha fet cap tràmit”. Per a Del Valle, si s’iniciaren ara els tràmits i es concedira una subvenció, “fins a cap d’any no podrien iniciar-se les obres”. Per tant es tracta d’un projecte que, per a la regidora, és igual que molts altres, una utopia.

Una altra de les crítiques que l’exregidora del PP va abocar en el ple contra els comptes de 2007 és que “el govern local no contempla com a ingressos reclamar una indemnització a l’empresa que ha construït la piscina per la demora d’un any en les obres”. A més, la piscina coberta ha tingut un sobrecost d’un 20% respecte al pressupost inicial.

Finalment, l’exregidora no adscrita a cap grup polític va lamentar la “incongruència de l’equip de govern” que “té una gestió encarada a augmentar la despesa, sense buscar la contenció”.

Per la seua banda, el CIBE-Bloc va lamentar que la creació d’un pàrquing subterrani a la plaça quede una altra vegada apartat, ja que “amb 36.000 euros destinats a l’obra només es poden realitzar estudis”. Els independents i nacionalistes van assegurar que l’aparcament és un dels projectes estrella de les últimes campanyes electorals del PP de Benissa però encara no s’ha executat perquè “els recursos estan limitats”. En aquest sentit, el portaveu del CIBE-Bloc, Isidor Mollà. va assegurar que el PP s’ha dedicat a “malvendre els beneficis dels plans urbanístics desenvolupats”. Mollà va afirmar ahir que “estem davant una estafa electoral en tota regla”.

Finalment, des del PSOE es va fer referència a l’informe de l’interventor que alerta del desequilibri pressupostari entre despeses i ingressos. Cal recordar que aquest informe estima que els 24 milions d’euros que espera recaptar l’Ajuntament de Benissa podrien quedar-se en tan sols 15. De fet, els socialistes van aclarir que el consistori espera ingressar 7,7 milions d’euros més que en anys anteriors. Per aquest motiu, el PSOE va titllar de “globus de fira” els pressupostos que va presentar el PP.

Per la seua banda, el PSI va fer un balanç positiu del mandat del PP en l’Ajuntament de Benissa.

Finalment, el batle va defensar la proposta pressupostària fent un resum de les inversions previstes en aquest any, entre les quals va destacar: la renovació de la xarxa de clavegueram de Benissa, la rehabilitació de les cases de propietat municipal del carrer Puríssima.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/