Home » Arxiu de notícies » Destacada

Arxiu de la secció "Destacada"

Natura »

[16 de gener de 2022 | No hi ha comentaris | ]
L’explosió del Volcà Hunga-Tonga, als Antípodes, detectada als baròmetres de Benissa

L’ona de pressió causada per l’explosió del Volcà Hunga-Tonga, situat a Tonga, al nord de Nova-Zelanda, ahir dissabte 15 de gener a les 05.10 h hora local espanyola, va ser detectada als baròmetres de les estacions meteorològiques de Benissa, com la de meteobenissa.org, un fet que es va reproduir arreu d’Europa.

El volcà Hunga-Tonga està situat a 17.968 km de Benissa, i per tant, quasi als Antípodes (la distància més allunyada possible del Planeta Terra). No obstant això, el fet que aquesta explosió es tracte d’un dels esdeveniments més violents […]

General »

[14 de gener de 2022 | No hi ha comentaris | ]
Fins febrer el CEE Gargasindi seguirà sense calefacció

Als alumnes i al professorat del CEE Gargasindi no els toca una altra que continuar passant fred. Almenys fins al mes de febrer l’escola no disposarà de calefacció. Una situació de la qual culpen a l’empresa responsable de la instal·lació i manteniment de la caldera, Hispana de Instalaciones, que amb arguments, del tipus “baixes per covid, problemes de subministraments i vagues de transportistes” segons apunten des del centre, ha retardat la solució d’aquest problema, que ve de llarg.

Cal recordar que el centre pateix problemes amb la calefacció des de la […]

Curiositats, Opinió »

[2 de gener de 2022 | No hi ha comentaris | ]
La Casca i el Roscó de Reis; per Joan Josep Cardona

Després de la ingesta massiva de torrons, dolços tradicionals del dia de Nadal i el corresponent d’Any Nou ja pensem en el fi de festes del dia de Reis. Eixe dia s’acaba el dinar familiar amb unes postres dolces conegudes com a “Roscó de Reis”. Es tracta d’un costum recent i del que la gent de la meua generació no té constància d’haver-ho conegut en l’etapa infantil. En el referit al fi del temps litúrgic nadalenc de la nostra infantesa encara quedaven existències de l’escàs torró i una més abundant […]

Política »

[31 de desembre de 2021 | No hi ha comentaris | ]
Aplaudiments i xiulits (resum de l’any), per PSOE Benissa

Abans d’acabar 2021, des del Grup Municipal Socialista (PSPV-PSOE) de Benissa, volem fer un balanç tant de les propostes i peticions que hem presentat en plenaris i comissions com de la resposta (o no) per part de l’equip de govern de l’Ajuntament.

S’han realitzat o iniciat les nostres propostes:

Exposició Carmelina Sanchez-Cutillas.
Emplaçament mercat roba al costat del de fruita i verdura.
Millora accés vorera Centre de Salut.
Reparació d’accesos al Centre d’Excel·lència i Akira.
Carpa provisional al centre de vacunació al Palau.
Neteja pipicans.
Publicitat Bono Viatgem.
Taquilles per als usuaris de la piscina municipal.
Algunes inversions (el 25% […]

Política »

[30 de desembre de 2021 | No hi ha comentaris | ]
Balanç polític del 2021, per Reiniciem Benissa

De manera breu, aquest balanç polític del 2021 podria resumir-se com a “ni pols ni remolí”. L’equip de govern del Partit Popular i el CIBE, encapçalat per Arturo Poquet, pareix que no toca fons en la inactivitat, la gestió automàtica i l’absència d’estratègia municipal.

Ara deixem un any marcat per la inacció. Diem fins a l’any que ve a propostes que, tot i estar aprovades per plenari, a penes veuen la llum des del caixó on estan guardades.

Acomiadem l’exercici sense pressupostos ni Pla General ni intenció d’haver-n’hi, i amb un espectacle […]

Fets històrics, General »

[28 de desembre de 2021 | No hi ha comentaris | ]
Troben un calabós amb dibuixos i inscripcions de la Guerra Civil a les Escoles Velles de Benissa

El Casal Cultural de Benissa ha presentat una instància a l’Ajuntament del municipi sol·licitant la preservació i estudi dels dibuixos, gravats i baixrelleus efectuats durant la Guerra Civil Espanyola que han aparegut en la part posterior de l’Escala principal de les Escoles Velles.

La troballa casual indicaria que aquest xicotet espai va ser utilitzat com a calabós, presumptament per la unitat militar feixista italiana dels Flechas Negras que va ocupar Benissa a l’abril de 1939.

Aquests elements suposen un nou indici per als historiadors sobre el desenvolupament de la Guerra Civil al […]

General »

[24 de desembre de 2021 | No hi ha comentaris | ]
La incidència de la COVID es triplica a Benissa en una setmana. La taxa d’incidència, una de les més altes de la comarca, en 1435,15

La incidència de la COVID-19 augmenta considerablement a Benissa en poc més d’una setmana. Si el passat 14 de desembre la taxa era de 531,34 casos per cada cent mil habitants, amb les últimes dades del dia 22 de desembre, aquesta s’ha triplicat fins arribar als 1435,15 casos per cada cent mil habitants. Això suposa, a més, una de les taxes d’incidència més elevada a la Marina Altra, només superada per Orba (3270,61), Castell de Castells (1830,66) , El Verger (1826,29) i Teulada (1489,63). En nombres absoluts, a Benissa s’han […]

General »

[19 de desembre de 2021 | No hi ha comentaris | ]
Exhumen una fossa comuna del Cementeri d’Alacant on van soterrar un benisser afusellat després de la Guerra Civil

L’afusellament que va esperar al part

Les germanes Carmen i Rosario Soriano Gambín, dos joves de Callosa de Segura (Alacant), van ser jutjades en 1939 per un tribunal militar franquista, acusades d’haver participat en l’assassinat d’un guàrdia municipal. Ambdues van ser condemnades a mort i a Rosario la van afusellar immediatament. A Carmen, embarassada a 20 anys, no la van portar al paredó fins al 1r d’agost de 1941, després de donar a llum i alletar durant un temps la seua filla. Quan va morir tenia 22 anys. El seu cos […]

General »

[16 de desembre de 2021 | No hi ha comentaris | ]
La incidència de la COVID-19 augmenta fins 531,34 i es registra un macrobrot amb 10 infectats a un centre educatiu

La incidència de la COVID-19 ha anat escalant en les últimes setmanes a Benissa. Segons les dades de Conselleria la taxa se situa amb data 14 de desembre en els 531,34 casos per cada cent mil habitants. En nombre de persones, són 60 positius amb prova PRC en els últims catorze dies. Per altra banda, la Conselleria de Sanitat també ha notificat un macrobrot amb deu infectats a un centre educatiu del municipi.

Pel que fa als municipis veïns la incidència és la següent: Calp (184,34), Altea (598,46), Xaló (418,41), Llíber […]

General »

[14 de desembre de 2021 | No hi ha comentaris | ]
Canvien el sentit de circulació en alguns carrers del centre urbà de Benissa

L’Ajuntament de Benissa canviarà el sentit de circulació de vehicles en alguns carrers del centre urbà de Benissa a partir d’aquest dimecres 15 de desembre. Els carrers que canvien de sentit són el C/ Orxelles, C/ Bilbao, C/ Hort de Bordes, C/ Sant Sebastià, C/ Sant Joan i C/ Sant Nicolau.

Així les coses, al C/ Orxelles es podrà entrar des de la benzinera Repsol o el carreró enfront de l’entrada al C/ Calp fins el C/ Ample o girar a la dreta cap al C/ Bilbao, per a tornar a […]

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/