Inici » Notícies » Cultura

La Banda de Benissa reprèn aquesta nit els concerts amb “Trons i Sons, moments de festa” al Passeig Dolors Piera

26 de juny de 2021 No hi ha comentaris
Cartell del concert de la Banda estiu 2021

Cartell del concert

Després de sis mesos d’incertesa, la Societat Lírica i Musical de Benissa decideix fer front a la situació pandèmica actual amb la tornada als assaigs. Sota la direcció de Miguel Ángel Grau Martínez i amb el caliu de tota l’agrupació, la banda opta per exalçar la festivitat dels Moros i Cristians a través d’una selecció de peces distintives de la música festera.

L’actuació preparada per al dia 26 compta amb un elevat nombre de marxes mores i cristianes acompanyades de dos pasdobles que contribuiran a la creació d’un clima ple de complaença i enyorança de la celebració dels anys anteriors.

El concert s’iniciarà amb la interpretació del pasdoble dianer “Benicadell” del destacat compositor Joan Enric Canet Todolí, introduint d’aqwuesta manera les diverses obres posteriors. Entre aquestes, les primeres a presentar-se seran “Bon Capità”, de José Mª Ferrero Pastor, i “Terra Nostra” del valencià Enrique Alborch Tarragó. Sense renunciar a aquesta alternança entre marxes mores i cristianes, la Banda de Benissa oferirà la seua interpretació de la composició “Al Primer Tro” de l’insigne Rafael Mullor Grau. Així, la primera part de l’actuació acabarà amb la marxa cèlebre “Cid”, del compositor i director Pedro Joaquín Francés Sanjuán.

L’esdeveniment continuarà amb la bel·lipotent peça “Cavall de Foc”, escrita per José Rafael Pascual Vilaplana; un dels compositors més destacats de la música contemporània per a banda, tot i que també ha compost música de cambra, nombroses obres per a dolçaina, música vocal i composicions per a teatres musicals. Tot seguit, el públic podrà gaudir de la interpretació de “Jamalajam”, de José Ferrándiz Fernández. Tornant al repertori de Pascual Vilaplana, la Societat Lírica i Musical de Benissa executarà “Jéssica”, sent una de les obres més distingides d’aquest tipus de música. La següent peça interpretada serà “Sisco”, del compositor i director d’Ontinyent Daniel Ferrero Silvage. Finalment, el concert serà conclòs amb el popular pasdoble fester “Xàbia” de Salvador Salvà Sapena.

Programa del concert

Programa del concert

Miguel Ángel, el nostre director, expressa “La música festera està escrita i interpretada per a transmetre optimisme i oblidar penúries. Les festes necessiten música, i els músics necessitem seguir sentint-nos ambaixadors de l’alegria”. I és què, després d’uns mesos d’inactivitat, hem aconseguit tornar a ser una Banda entusiasmada i empoderada, i ja per no parar.

Des de Societat Lírica i Musical de Benissa es vol convidar a l’acte “Trons i Sons, Moments de Festa” el pròxim dissabte 26 de juny, a les 20.30h al Passeig Dolors Piera de Benissa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/