Inici » Notícies » Successos

Un policia local rescata amb un flotador de xiqueta tres banyistes a Benissa

16 d'agost de 2009 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari EL MUNDO el 13 d’agost de 2009:

Amb el flotador d’una xiqueta. Així va salvar de morir ofegades tres persones un policia local del poble alacantí de Benissa, una gesta en la qual va assumir, segons les seues paraules, “un risc bastant gran”.

El succés va ocórrer sobre les set de la vesprada del dimarts passat, quan ja havia conclòs la jornada del servei de vigilància i rescat a la platja de la Fustera.

A aquesta hora, l’agent Antonio Páez va ser informat que una menor i el seu avi, ambdós d’origen francès, tenien dificultats mentre es banyaven.

Llavors, Páez es va despullar ràpidament de la seua roba, va deixar la seua pistola reglamentària a una dona que hi havia a la platja, va agafar el flotador d’una xiqueta i es va llançar a l’aigua per rescatar la menor i el seu avi, que demanaven auxili.

El propi agent ha relatat que va aconseguir rescatar la xiqueta. No obstant això, el cop fatídic d’una ona els va empènyer a ell i a l’avi de nou cap a dins.

Un “samarità” desconegut

Va ser un tercer individu el que ens va ajudar a eixir a ambdós de l’aigua. “Era una persona molt alta, que no he tornat a veure i que ens va donar la mà”, s’esforça a memoritzar el policia local.

Però ací no van acabar les vicissituds. Páez va haver d’enfrontar-se de nou a una mar embravida en comprovar que un altre banyista, natural de França, romania a l’aigua demanant auxili i a qui finalment va salvar.

El nombre total de rescats per part d’aquest policia local podria haver ascendit a quatre quan un jove que l’havia ajudat en la gesta de salvament va presentar dificultats per eixir.

En aquest moment, el policia local va decidir tornar a repetir l’acció, però, després de l’esforç anterior, va haver d’indicar-li al xic per senyals que no podia més, encara que el fet no va tindre majors conseqüències, ja que el jove va aconseguir eixir de la mar pels seus propis mitjans.

A la seua eixida, l’aplaudiment de les prop de cent persones que es trobaven a la platja de la Fustera va agrair a Páez la seua valentia.

Esgotat per l’esforç

Un testimoni dels fets, Carlos Muñoz Echevarría, ha declarat que al policia “li va costar treball” traure els ofegats i que el va veure eixir “esgotat per l’esforç”, a la qual cosa ha afegit: “no era per a menys. Es podia haver quedat ell també”.

L’agent ha tractat de transmetre la seua angoixa en especificar que “les ones superaven els dos metres d’altura”, la qual cosa va fer que engolira molta aigua, que després va tirar. No obstant això, Páez ha agraït que tot eixira bé i ha assegurat: “no cal donar-li més voltes”.

Així i tot, el policia ha reconegut que “va ser un risc bastant gran”, encara que celebra que el flotador resistira, un enginy de bany que la seua xicoteta propietària va reclamar al final de la gesta.

Aquesta és la segona vegada que Antonio Páez s’enfronta a les ones per rescatar algun banyista. En 2000 va protagonitzar, juntament amb el seu germà, el rescat de diverses persones.

Enllaç
Notícia original amb vídeo

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/