Home » Arxiu de notícies » Economia

Arxiu de la secció "Economia"

Economia »

[11 d'abril de 2021 | No hi ha comentaris | ]
Plaques solars per a subministrar energia a la piscina municipal

L’Ajuntament de Benissa, a través de la mercantil pública Benissa Impuls, ha instal·lat aquesta mateixa setmana plaques solars en la piscina municipal amb la finalitat de continuar desenvolupant accions destinades a complir amb l’eix de govern “Benissa Sostenible”. Una instal·lació fotovoltaica per a autoconsum composta de 36 mòduls solars de 450 W que obtenen una potència total de 16,2 kWp, la qual cosa suposarà una producció anual d’energia de 26937 kWh.

El medi ambient, l’estalvi energètic i la sostenibilitat són peces fonamentals per a l’equip d’Arturo Poquet que amb aquesta […]

Economia »

[8 de juny de 2020 | No hi ha comentaris | ]
Benissa compta amb zones entre el 9% més pobres de tot l’Estat Espanyol

L’Institut Nacional d’Estadística publica de forma anual les dades de renda per municipis i districtes censals i d’aquestes dades es poden obtindre conclusions interessants.

Una d’elles és que bona part dels veïns i veïnes que viuen al terme de Benissa, però fora del centre urbà, estaria entre el 9% més pobre de tot l’Estat Espanyol, declarant uns ingressos mitjans anuals per cada llar de 19.526 €. A més, un 19,1% ingressaria menys de 416 € al mes.

La situació al centre urbà és millor, però amb grans diferències segons els diferents districtes censals. […]

Economia »

[10 d'abril de 2018 | No hi ha comentaris | ]
L’Ajuntament de Benissa paga les seues factures en menys de la meitat del termini que estableix la llei

L’última dada trimestral disponible certifica que l’Ajuntament paga cada factura en una mitjana de 29,35 dies des que la mateixa és registrada en el consistori. El termini màxim establert pel Ministeri d’Hisenda està en 60 dies, per la qual cosa, amb aquestes dades, l’ajuntament benisser va pagar als seus proveïdors durant l’últim trimestre de 2017 en menys de la meitat del temps màxim establert.

D’aquesta forma, el consistori continua amb els més que acceptables registres dels últims anys. Les últimes dades de morositat i període mitjà de pagament a proveïdors certifiquen […]

Economia »

[9 de febrer de 2018 | No hi ha comentaris | ]
Benissa baixa l’atur en 137 persones des de principi de legislatura

En el mes de gener de 2018, el SERVEF ha registrat 403 benisseres i 337 benissers, el que suma un total de 740 persones de Benissa sense treball, 137 persones menys que en l’inici de la legislatura (877 persones en maig de 2015) o 55 menys des de desembre de 2016 (795), fa poc més d’un any després de la dimissió de Juan Bautista Roselló com a alcalde i de l’entrada del nou equip de govern. Unes xifres que des de l’Ajuntament de Benissa es consideren positives, i que marquen […]

Economia »

[12 de novembre de 2017 | No hi ha comentaris | ]
L’Oficina de Turisme de Benissa, en primer lloc en atenció turística

L’excel·lència es pot medir. Per exemple, obtenint 9,87 punts de 10 possibles. I aquesta és la puntuació que ha obtingut l’oficina de la Tourist Info ubicada a la zona costanera de Benissa a l’hora d’oferir una atenció al visitant de màxima qualitat. Això és, el primer lloc del País Valencià, compartit amb la Tourist Info de Torrevella.

I ahir dijous es va concedir el corresponent premi en les XVI Jornades Tourist Info a Elx, on Benissa va rebre aquest important guardó. Per a evaluar cada Tourist Info s’utilitza la figura del mistery shopper (client misteriós), una tècnica de màrqueting que serveix per a avaluar com empreses […]

Economia »

[11 d'octubre de 2017 | No hi ha comentaris | ]
L’Ajuntament de Benissa llança el primer pla d’ocupació local per a contractar 6 persones

L’Ajuntament de Benissa crea una oferta d’ocupació destinada a la contractació temporal de 6 persones per a l’execució del Pla d’ocupació municipal. En aquesta convocatòria els treballadors o treballadores contractats realitzaran serveis al municipi mitjançant treballs de recuperació, condicionament i millora dels espais de titularitat municipal.

El pla respon a una de les prioritats de l’actual equip de govern i pretén contribuir a reduir les llistes d’aturats del municipi, especialment la composta per aquells col·lectius amb majors dificultats d’accés al món laboral, i en concret el col·lectiu d’aturats majors de 40 […]

Economia »

[28 d'abril de 2017 | No hi ha comentaris | ]
L’Ajuntament contracta dues persones mitjançant ajudes del SERVEF

L’Ajuntament de Benissa ha rebut una subvenció del Servef destinada a la contractació d’una tècnica d’orientació laboral aturada, amb l’objectiu de que proporcione atenció a persones desocupades de la localitat inscrites en el Servef durant almenys 12 mesos.

El programa de Foment de l’Ocupació EMCOLD 2016, d’on el consistori rep la subvenció de 20.000 euros, té una durada de sis mesos i finalitza el pròxim 29 de juny de 2017. Fins al moment, s’han atés en les dependències del Creama Benissa i de forma personalitzada a més de 30 usuaris, amb […]

Economia »

[3 de març de 2017 | No hi ha comentaris | ]
Benissa culpa al PP de quedar-se sense inversions en baixar els ingressos per l’IBI en 424.000 euros

La liquidació dels pressupost de l’any passat reflecteix un superàvit, amb un romanent de més de dos milions d’euros, segons va explicar ahir el regidor d’Hisenda de Benissa, Fernando López. Malgrat açò, el nou equip de govern, comandat per Reiniciem, va anunciar ahir que les inversions “van a passar a zero euros en 2017” a causa de l’herència de l’anterior executiu. En concret, el regidor ho va atribuir a la baixada de l’IBI aprovada pel PP i que suposa una reducció en els ingressos de 424.000 euros per aquest impost.

La […]

Economia »

[6 de desembre de 2016 | No hi ha comentaris | ]
Benissa comença el procés de pressupostos participatius

El passat dimecres va tenir lloc l’acte de presentació del procés de pressupostos participatius que comença el municipi de Benissa, amb l’objectiu que la ciutadania puga prioritzar els projectes inclosos en el capítol d’inversions de cara a l’exercici 2017, que contemplen 200.000 euros.

Un grup de ciutadans i ciutadanes van acudir a aquesta primera cita on se’ls ha informat de com funciona aquest mecanisme de participació veïnal i se’ls ha convidat a formar part dels tallers que estudiaran els projectes i els prioritzaran.

Els dies 12, 14 i 15 de desembre les persones interessades a […]

Economia, General »

[16 d'agost de 2016 | No hi ha comentaris | ]
Bona ocupació turística durant la primera quinzena d’agost

Les empreses d’allotjament turístic fan balanç i disposen ja dels resultats quant a nivells d’ocupació per a la primera quinzena del mes d’agost i previsió per a la segona quinzena d’agost.

Per tipus d’allotjament són l’allotjament de lloguer i hoteler els que millors resultats d’ocupació han obtingut amb 90% i un 86% respectivament. L’allotjament hoteler ha superat en 12 punts les previsions inicials.

La tipologia dels turistes de procedència internacional que ens ha visitat en esta primera quinzena d’agost ha sigut majoritàriament de França, Alemanya, Bèlgica, Holanda i Regne […]

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/