Inici » Notícies » Successos

Un ciutadà britanic resident a Benissa és donat per mort i deixa de rebre la pensió

21 d'agost de 2009 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari ROUND TOWN NEWS el 20 d’agost de 2009:

El pensionista de la Costa Blanca William Beaumont es va sorprendre en assabentar-se de la seua mort prematura – i de l’embolic administratiu que va provocar en el seu estalvis s’esvairen.

Aleshores es va adonar com de fàcil esdevé fer que una persona tinga problemes econòmics, i la dura batalla que suposa guanyar una resurrecció i tornar a rebre la pensió.

No obstant això, amb l’ajuda del Departament de Treball i Pensions del Consolat Britànic a Alacant, el pensionista de 73 anys d’edat, ha assegurat que li ingressaran al banc el diners que li deuen entre el 8 de juny i 10 d’agost.

Bill, un enginyer elèctric jubilat, va dir que la vida per a ell i la seua parella Lyn va esdevindre “un malson” després que els pagaments de la pensió deixaren d’arribar. Bill va dir a Round Town News que havia pres dos mesos per descobrir que era un cas de confusió d’identitat i que l’havien confós amb el seu germà Robert, que va morir fa uns quants anys.

Però va dir que es va sentir frustrat després d’enviar una sèrie de correus electrònics i cartes a les autoritats pertinents i no rebre cap resposta -incloent la correspondència enviada al Director General del servei de pensions i a la ministra de Treball i Pensions Yvette Cooper.

XEC

Bill, que viu a Benissa, va dir que ni el Consell del Districte de Lewes ni el Servei de Pensions van creuar les dades amb el registre de naixements, defuncions i matrimonis per a confirmar que hi havia un registre de la seua mort.

No obstant això, va rebre una carta el 29 de juliol el consell de districte d’aclarir “la seqüència d’esdeveniments que van portar a Lewes assessorar el Consell de Districte de Pensions del Servei que vostè havia mort.”

Pel que sembla, el problema rau en la utilització de l’adreça postal de la seua cunyada a East Sussex perquè li feren arribar la pensió. La directora d’operacions del Servei de Beneficis Fiscals de l’autoritat local, Irene Gannon va dir que la cunyada només va declarar que hi havia una sola persona alhora de demanar els descomptes en el pagament de la contribució del Consell, i va afegir que vivia sola donat que el Sr Beaumont havia mort uns anys abans.

“En retrospectiva, i ara sabent la relació entre vostés, hem fet una suposició incorrecta,” va escriure. “Hem assumit que ella estava parlant de vosté, però ella feia referència al seu marit i el seu germà Robert. Com que vosté no viu a aquesta adreça, la seua cunyada no va pensar que el seu nom era rellevant per a les contribucions del Consell.”

La gerent va dir que després d’adonar-se’n que l’assumpció era errònia, el Consell va comunicar al Servei de Pensions “que ens havien dit que havia mort fa alguns anys”.

La senyora Gannon va dir que havia avisat al Servei de Pensions de l’error “i demane disculpes per qualsevol angoixa que això haja causat.” per altra banda, també es va comprometre a revisar els procediments alhora de creuar les dades.

DADES

Bill també va rebre una carta del director del Servei de Pensions Graham Smith, en què va explicar que en virtut de la Llei de Protecció de Dades només es poden respondre per correu electrònic preguntes generals donat que Internet no és un mitjà segur i que les consultes individuals es responen mitjaçant correu ordinari.

Tanmateix, el director va explicar: “El Servei de Pensions va rebre una notificació del Consell de Districte de Lewes comunicant que havia mort. Com a resultat, l’enviament de la seua pensió es va suspendre.

“Aleshores vam rebre el seu correu electrònic demanant per les causes de la suspensió del pagament de la pensió. En aquestes circumstàncies, el departament ha d’investigar el conflicte en el flux d’informació”.

Bill va dir que un dia va escriure, quan estava desesperat a Brighton GP d’Desmond Turner, qui el va advertir de la sospita d’estar realitzant un frau i que hauria de fer front a una fortuna.

“Va dir que pel que fa al Servei de Pensions jo havia furtat la pensió d’un mort”. “Ho vam trobar molt aterridor.”, va afegir.

PROBLEMES

Bill diu que el problema havia deixat la parella en “problemes desesperats” de caire financer i temia que pogueren haver problemes ja que el seu cas va passar del Centre de Pensions Motherwell al Centre Internacional de Pensions.

“No sé on acabarà tot això. Pel que sembla, quan estàs mort, estàs mort”, va dir. “Quants problemes més hi haurà ? Em sembla haver superat aquest amb el Servei de Pensions, però quants més queden?

“No senc que tinga 73 anys, però el què ha passat darrerament pareix que m’haja fet més vell. No puc dormir i he patit atacs de vertigen”.

Va dir que havia acceptat l’augment del problema de robatoris d’identitat, però no podia creure que va tardar dos mesos perquè li digueren quin era el problema.

“Possiblement perquè sabien que havien fet un gran error.” Ningú no demana un certificat de defunció i ningú va anar a l’adreça de la cunyada. Ella pot confirmar que no estic mort, sinó ací a Espanya.”

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/