Inici » Notícies » Successos

“Se’m va anar el cap”

6 de novembre de 2012 No hi ha comentaris
L'acusat ahir durant el seu trasllat a la sala de vistes de l'Audiència

L’acusat ahir durant el seu trasllat a la sala de vistes de l’Audiència

Amb llàgrimes als ulls i la veu trencada va implorar perdó a les famílies de les seues víctimes. “Tant de bo poguera tornar deu minuts enrere en el temps”, es lamentava a la banqueta. L’Audiència d’Alacant va asseure ahir a la banqueta l’acusat de matar dues prostitutes a l’agost de 2011. Les dues van morir després d’haver rebut 19 i nou punyalades respectivament. L’acusat va admetre ahir haver acabat amb elles però va dir que només va voler defensar-se perquè les dues van començar a agredir-lo després d’haver sorprès a una tractant de furtar-li i que se li’n va anar el cap. Ell mateix va qualificar com a “monstruositat” el que havia fet, per la qual cosa estava disposat a pagar les conseqüències. “Sé que no tinc dret a llevar la vida a ningú”, va dir.

Un jurat popular jutja des d’ahir a l’Audiència a Francisco Jesús C.C. per aquest doble crim. La Fiscalia reclama penes que sumen 24 anys de presó per dos delictes d’homicidi. Així mateix, se sol·licita una indemnització de 90.000 euros als hereus de cada víctima. En aquest procés, la família d’una de la dues mortes està personada com a acusació particular, que considera que l’acusat ha de ser imputat per assassinat, així com per agressió sexual i omissió del deure de socors. Per la seua banda, la defensa admet les dues morts però demana que s’apliquen els atenuants d’arravatament i de consum abusiu d’alcohol i estupefaents.

Els fets van ocórrer la matinada del 2 d’agost de l’any passat, després que l’acusat acabara de cobrar 900 euros i va decidir eixir de festa amb un amic per a celebrar-ho, segons va relatar ell mateix a la seua declaració d’ahir. Després de contactar amb una de les dues prostitutes i pujar a l’habitació amb ella al local on estaven de festa. L’acusat va assegurar que havia estat prenent cocaïna amb la dona, en les quatre hores que van passar a l’habitació i que cada vegada que s’acaba l’enviava a comprar-ne més. Segons la seua versió, va ser ella qui li va proposar seguir la festa a casa d’ell a canvi de més diners i el va animar a endur-se també a una altra amiga. Una vegada al domicili va seguir la festa quan estava clarejant.

En un moment donat, l’acusat es va alçar a beure aigua i va sorprendre una de les dues dones agafant un sobre on ell guardava diners, motiu pel qual es van posar a discutir. “De sobte, va arribar l’altra i em va agredir per darrere”, va assegurar. Segons aquesta versió, les dues dones van començar a donar-li cops de puny i tirar-li objectes, per la qual cosa es va arrossegar fins la cuina on va acabar agafant el ganivet. “No volia matar-les, només espantar-les. Vaig començar a moure el ganivet en l’aire per tractar de mantindre la distància”, va explicar. Al final, només va tindre consciència que movia el ganivet, sense saber cap a on, fins que les dues dones van caure desplomades, sense tindre consciència de a qui apunyalava i cap a on anaven dirigides les ganivetades. Segons l’escrit d’acusació, les dues dones van morir com a conseqüència de l’hemorràgia massiva.

La seua primera reacció va ser llançar el ganivet a la pica i assentar-se al sofà a plorar. Davant les insistents preguntes sobre els detalls de com es va produir l’agressió, el processat només va encertar a dir que en una situació d’aquest tipus “hi ha coses que ni tan sols et planteges”. L’acusat va embolicar els cossos amb els llençols que usava per a cobrir els sofàs i els va tancar en una habitació la porta de la qual va barrar amb dos pals. “No sé per què ho vaig fer, potser tenia por que s’alçaren”, va dir. En aquell matí de malson, es va dedicar a netejar la sang del pis i en plena feina fins i tot el va arribar a cridar un amic per l’intercomunicador preocupat perquè no s’havia presentat a treballar aquell dia. Com a excusa va dir que s’havia fet mal a un genoll i no es trobava bé. En les tasques de neteja, l’acusat va arribar a ficar en una borsa diferents efectes d’elles, com els telèfons mòbils, per a tirar-los al contenidor. Fins i tot, en aquesta borsa va arribar a ficar el sobre amb els diners que havia produït tota la discussió.

Finalment, el processat va anar a la Guàrdia Civil a explicar el que havia fet i a lliurar-se. “Assumisc que vaig fer el que vaig fer i que he de pagar-ho”, va dir amb la veu plorosa. La defensa va plantejar que l’acusat ha mantingut sempre aquesta mateixa versió des que va començar el procés.

La fiscal planteja que l’imputat sabia el que estava fent

La fiscalia, l’acusació particular i la defensa coincideixen en aquest judici en el relat essencial dels fets: l’acusat va matar les dues víctimes a ganivetades després d’una discussió. No obstant això, és en els detalls on es determinarà la pena que complirà. La defensa vol l’aplicació d’atenuants perquè l’acusat estava drogat i va patir un arravatament en sentir-se traït en veure que li furtaven. “Per a ell, era una nit de celebració fins aleshores”, va dir el lletrat. Per la seua banda, la fiscal va rebutjar que l’acusat estiguera afectat pel consum de drogues. “Els forenses han establert que sabia el que feia”, va dir. El propi acusat va admetre que estava acostumat a aquests nivells de consum de cocaïna (uns tres grams). Des de l’acusació particular es va recalcar que el processat va intentar destruir proves.

Font de la notícia: Diario Información

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/