Inici » Notícies » Successos

De jardiner a heroi per accident

9 de maig de 2007 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquest article aparegut al diari LAS PROVINCIAS el 9 de maig de 2007:

Un pare de família de Benissa ha demostrat que els veritables herois són aquells que, per pel seu compte i risc, anteposen les vides dels altres a la seua.

És el cas de Santiago Ferrer, casat i amb dues filles xicotetes, qui es va convertir, sense voler, en el protagonista d’una història que mai oblidarà i que, afortunadament, va acabar sense víctimes mortals.

Santi, un jove de 35 anys, jardiner i encarregat de manteniment de piscines, tornava de treballar quan va presenciar un accident de cotxe en un barranc proper a la urbanització Cumbre del Sol. Va ser just en l’encreuament entre les carreteres que uneixen Moraira i Poble Nou de Benitatxell.

Per aquells dies se celebraven les festes patronals de Teulada quan dos joves de nacionalitat britànica, d’entre 20 i 25 anys, i “probablement sota els efectes de l’alcohol”, conta Santi, van perdre el control del totterreny que conduïa un d’ells, i van caure per un terraplé. Conductor i copilot van quedar atrapats entre la pasterada de ferros en què s’havia convertit el seu automòbil i el combustible del cotxe bolcat es va convertir, en escassos minuts, en una bomba de rellotgeria a punt d’esclatar.

Llavors, les flames van fer acte de presència i Santi va pensar en mil·lèsimes de segon en “les poques possibilitats que quedaven per tal que els joves eixiren amb vida de la situació”.

Immediatament, va abandonar el seu cotxe a la vora i es va llançar a auxiliar-los sense detindre’s a pensar en les conseqüències.

Avís a la policia local

Mentre es dirigiria decidit cap al cotxe en flames va telefonar a la policia local de Benissa perquè intervingueren, però els agents “no van saber situar el punt on es trobaven” i van instar Santi que avisara ell mateix l’ambulància.

Un servei que, segons Santiago Ferrer, va trigar a arribar i en què a més “no viatjava cap metge pel que de poc va servir”.

En aquest moment, una persona que va parar també el seu cotxe alertada per la magnitud de l’accident “va decidir telefonar la policia local de Teulada” perquè va entendre que ells sabrien on se situava el lloc de l’accident, explica el veí de Benissa.

Però just en aquests dies s’estaven celebrant les festes patronals i “van tardar a arribar” va lamentar. Davant aquesta situació, Santi, sol davant el perill, va traure forces d’on va poder per a baixar a pels joves però abans, es va dirigir a un restaurant proper per a demanar un extintor però “es van negar a deixar-me’l”, recorda atònit, la cosa no podia empitjorar més.

I va ser llavors quan Santi va veure que un dels joves intentava eixir de l’automòbil sinistrat “estava viu” recorda.

El veí de Benissa va ajudar el jove i, a continuació, junts van traure l’altre passatger que encara romania dins del cotxe.

Rebenten els vidres

Els vidres de l’automòbil en flames van rebentar i un nodrit nombre d’espectadors va reaccionar cridant a Santiago Ferrer que s’apartara perquè el cotxe anava a esclatar, cap dels presents va traure forces per a intervindre.

Finalment, el veí de Benissa va pujar a coll un dels joves malferits que cridava de dolor, l’altre va poder eixir d’aquest infern pel seu propi peu.

En relatar els fets esdevinguts, Santi no pot evitar pensar que de no estar allí “els dos joves anglesos s’haurien cremat vius dins del cotxe”.

De fet, després aquest veí de Benissa va passar a veure com havia quedat el cotxe per a comprovar què és el que quedava d’ell i en efecte les flames “l’havien devorat, només es podia veure un munt de ferralla carbonitzada”, conclou.

Santiago Ferrer assegura que no sap res dels dos anglesos, però el més segur, diu, és que tornaren a les seues cases a Anglaterra.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/