Política

Xavi Tro serà suplent en la candidatura del cap de llista de Pedreguer a la Diputació Provincial

Presentació dels cursos d'estiu de la Seu Universitària de La Marina
Presentació dels cursos d’estiu de la Seu Universitària de La Marina

La Seu Universitària i l’Ajuntament de Benissa han presentat l’oferta de cursos d’estiu que la Universitat d’Alacant ofereix per a la seu de Benissa. Una presentació a la qual han assistit el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, Isabel Santamaría, coordinadora de la Seu Universitària, José Antonio Povés, director de CEFIRE Alacant i Pepa Martí, regidora de Cultura.

Enguany s’ha organitzat una programació completa i homogènia, concentrada en els dies 15, 16 i 17 de juliol, amb tres cursos que estan relacionats amb dos àmbits que desperten interès en la comunitat: la perspectiva de gènere i la literatura i llengua valenciana.

En relació a la perspectiva de gènere, s’han programat dos cursos: “Dones als mitjans de comunicació”, els dies 16 i 17 de juliol, amb l’objectiu de reflexionar sobre el tractament que donen a les dones els mitjans de comunicació i “Co-educació, afectivitat sexual i identitat de gènere al’aula”, un curs organitzat amb la col·laboració del CEFIRE d’Alacant, i que es desenvoluparà els dies 15 i 16 de juliol, amb l’objectiu de compartir idees i experiències que ajuden a educar en la diversitat de gènere els alumnes de centres docents no universitaris.

Des de la perspectiva de la literatura i llengua valenciana, s’ha programat el curs “L’autoaprenentatge com a recurs per als professors de Valencià”, el dies 15, 16 i 17 de juliol, que a més, permetrà convalidar els seus 2 crèdits per a la capacitació docent o el diploma de mestre en valencià.

Per completar l’oferta formativa, s’ha apostat per un oferta cultural paral·lela. El dia 15 de juliol a les 11h tindrà lloc l’acte inaugural dels cursos i per la vesprada, s’inaugurarà l’exposició “6.000 estúpids i 10 més”, una mostra fotogràfica-literària on participen 5 escriptors representatius de la Marina i l’ Alacantí i 5 fotògrafs de renom. El dia acabarà amb una sessió de Cinefòrum amb curtmetratge i fòrum de debat posterior a càrrec de l’experta Natalia Contreras de la UA.

El dia 16 de juliol actuarà “Clowndestino teatre”, que tancarà amb unes “clownconclusions”, les jornades d’educació a migdia. Per la vesprada es podrà gaudir de l’espectacle “Estellés de mà a mà”, un xou en què Francesc Anyó i Borja Penalba perpetren, diuen, riuen, canten, ploren i mengen Estellés.

Com a novetats enguany, Isabel Santamaría, coordinadora de la Seu ha ressaltat la reducció del preu de la matrícula per als estudiants i els aturats. Per la seua banda, Juan Bautista Roselló, ha recordat que hi ha la possibilitat d’allotjar-se a l’alberg municipal de forma gratuïta i ha animat el públic i estudiants a participar en aquests cursos.

Xavi Tro
Xavi Tro

Xavi Tro serà el tercer suplent en la candidatura que Sergi Ferrús,
cap de llista de Compromís a Pedreguer,
ha presentat per a postular-se com a diputat provincial pel Partit Judicial de Dénia. En aquest partit Judicional tant Compromís,
com PP i PSOE va obtindre un diputat provincial.

Els altres dos suplents són Rafa Carrió, cap de llista de Dénia, i Sara Noguera, regidora de Benidoleig.

En el cas de Compromís seran els regidors i regidores els que trien en assemblea el pròxim 13 de juny qui serà el seu representant a la Diputació.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?