Política

Un altre informe policíac acusa al benisser David Serra en la Trama Gürtel

David Serra
David Serra

Un informe de la brigada d’emblanquiment de capitals de la policia, amb data del 20 de juliol, aporta més proves del suposat finançament il·legal del PP valencià. Segons l’informe (pdf), l’ex-secretari general Ricardo Costa i el vice-secretari d’organització, David Serra, contactaven amb empreses contractistes de l’administració perquè eixugaren un deute de mig milió d’euros del partit amb l’empresa Orange Market, investigada en la trama corruptiva del cas Gürtel.

L’informe, remès per la policia al Tribunal Superior de Justícia de Madrid, diu que els actes del PP i del grup parlamentari popular a les Corts van ser finançats mitjançant un triple sistema de finançament: en primer lloc, ‘lliuraments fet pel PP amb fons aliens al sistema econòmic real que engreixen la caixa B d’Orange Market’; per una altra banda, les ‘factures reals emeses per Orange Market a la formació política i abonades per aquesta formació’; i també es refereix a ‘les gestions fetes per responsables del PPCV perquè empresaris, les empreses dels quals són adjudicatàries de contractes públics en vigor, financin els actes del PP mitjançant el lliurament de fons a Orange Market’. L’informe sosté que aquests lliuraments ‘s’emmascaren amb factures fictícies emeses per aquesta societat [Orange Market] referents a uns suposats acords de prestació de serveis’.

Entre les empreses que haurien contribuït a pagar els deutes del PP valencià hi ha el grup Sedesa, del qual va ser propietari el nebot del vice-president tercer del Consell i titular de Medi Ambient, Juan Cotino, que hauria pagat més de 150.000 euros entre el juliol i el desembre del 2008 a Orange Market; l’empresa d’Enrique Ortiz, vinculat al cas Brugal, que hauria pagat 232.000 euros entre el desembre del 2008 i el febrer del 2009, i Lubasa Desarrollos Immobiliarios, que també va pagar, el juliol del 2008, 58.000 euros.

El PP valencià va emetre un comunicat que el finançament és del tot legal i que ha estat convenientment fiscalitzat cada any. Sobre l’informe, va dir que ‘ és un informe fals perquè no aborda el finançament del PP; és un informe parcial, tergiversat i antic’.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?