Política

Mollà no acata les directrius de Ciutadans i dóna amb el seu vot l’Alcaldia a Reiniciem Benissa

Abel Cardona amb Manolo Juan i Xavi Tro
Abel Cardona amb Manolo Juan i Xavi Tro

El canvi en el govern de Benissa ja és una realitat. Davant un saló de plens ple de gom a gom i amb moltes persones que van seguir la sessió d’investidura des de la porta, Abel Cardona, cap de llista de Reiniciem, va aconseguir ahir arrabassar-li l’alcaldia al PP gràcies al suport del regidor de Ciutadans, Isidor Mollà, al tripartit integrat per la formació de Cardona, el PSPV i Compromís.

En el seu discurs d’investidura, el nou alcalde va destacar que cal fer un “canvi radical” per a aconseguir un ajuntament valencianista, participatiu, divers, feminista i multicultural. Cardona va remarcar que “volem posar-li cor i ànima a la política”. Va recordar que la seua formació va nàixer fa un parell d’anys com una utopia i ara estava al capdavant de l’equip de govern.

Així mateix, va aprofitar per a donar les gràcies a Mollà pel seu suport i “valentia”. El batle va destacar que, encara que no estarà dins de l’equip de govern, l’experiència del representant de Ciutadans serà valuosa.

Mollà va explicar que l’escenari després de l’any i mig que ha transcorregut d’aquesta legislatura era “decebedora” i que era el moment de posar en el centre els interessos dels ciutadans. Segons va relatar el regidor, havia rebut nombroses pressions fins l’últim moment, s’havia sentit “acorralat” i el que havia hagut de passar era “inhumà”.

Tot açò, va dir Mollà, li va ratificar que s’havia decantat pel “camí correcte” per a acabar amb la paralització i millorar el futur del municipi i dels benissers. A més, va recalcar que “aquest canvi es forja des de la serenitat i el respecte”.

El candidat del PP, Arturo Poquet, va criticar la decisió del regidor de C’s i va definir la unió de Reiniciem, PSPV i Compromís com a “pacte de perdedors”. El popular va destacar que la voluntat del poble no s’havia respectat donat que el seu partit havia obtingut quasi el 44% dels vots a les municipals de 2015. Malgrat la seua derrota, el líder del PP va aprofitar per a tendir-li la mà al nou batle.

El portaveu de Compromís, Xavi Tro, va apuntar que el PP ha deixat qüestions urgents en l’aire i que eixe govern està “esgotat”, la qual cosa provocava que Benissa no avançara. A la nova oposició li va demanar que faça una tasca constructiva i rigorosa, ja que el seu paper és “vital”. Als veïns els va convidar a donar els seus suggeriments perquè tenien les portes del consistori obertes.

El líder del PSPV, Manolo Juan, va assegurar que van a treballar en equip i que els socialistes aportaran al pacte la seua ètica, honradesa i experiència. Per la seua banda, Belén Ivars, de Reiniciem, va reiterar la il·lusió i les ganes de treballar per a traure avant el municipi.

Amb 40 anys recentment complits, Abel Cardona es va convertir ahir en el nou alcalde. Graduat en magisteri i monitor esportiu de l’Escola Municipal de Bàsquet, s’ha marcat com a primera actuació fer una radiografia de com està l’ajuntament, àrea per àrea, per a conèixer la seua situació.

Altres prioritats que s’han marcat tant Reiniciem com la resta de partits de l’equip de govern, PSPV i Compromís, són arrancar els pressupostos d’enguany i “donar una embranzida al Pla General, que és vital”.

El tripartit ha decidit estructurar l’Ajuntament de Benissa en tres grans àrees i cadascuna tindrà un coordinador. Organització, quedarà en mans dels tres regidors de Reiniciem. Estarà integrada, entre d’altres, per Hisenda, Recursos Humans i Noves Tecnologies. A més, s’inclouran Participació Ciutadana i Igualtat. Les altres dos àrees són Serveis i Ciutadania, que es repartiran entre els regidors socialistes i valencianistes.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?