Política

Fabra anuncia a Benissa que Rafael Blasco haurà de deixar el grup parlamentari popular

Rafael Blasco
Rafael Blasco

Blasco desafia a Fabra a que l’expulse del PP a les Corts Valencianes.

Com era d’esperar, vendrà cara la seua pell. Rafael Blasco no està disposat a anar-se’n del Grup Popular a les Corts Valencianes per pròpia voluntat. En unes declaracions als passadissos de la cambra, ha reivindicat la seua innocència i ha deixat clar a Alberto Fabra que haurà de pagar la factura d’expulsar-lo del grup. Encara que també ha afegit: “Aquest tràmit no ha arribat”.

La rèplica no ha tardat a arribar. El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha replicat a Benissa (Alacant) on tenia un acte oficial que Blasco no tindrà més remei que deixar el Grup Popular quan es decrete l’obertura de judici oral.”Blasco sap que haurà de deixar el grup parlamentari quan es complisquen les dues condicions que vaig anunciar”, ha dit el president valencià, “I una d’elles ja s’ha complert (la petició de pena per part de l’Advocacia de la Generalitat)”.

L’exconseller Blasco ha ocupat hui el seu escó a les Corts Valencianes per primera vegada després que l’Advocacia de la Generalitat li haja demanat 11 anys de presó per la seua participació en els desviaments de fons de cooperació al capdavant de la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania. Primer s’ha mostrat contrari a parlar. Ha dit que “no anava a parlar del tema judicial”, tot i que després ha fet una valoració sobre aquest tema.

Ha explicat que en aquest moment han parlat les acusacions, “unes acusacions que no tenen cap fonament” i que ara li toca a la defensa plantejar els seus arguments. Blasco ha dit que està “serè i tranquil” per la seua innocència i que li han arribat manifestacions d’ànim i solidaritat dels seus companys de partit. “Ningú ha dit que hi vaja a haver un judici oral”, ha afirmat.

Davant la pregunta de si pensa dimitir en el cas que l’hi ho demane el president de la Generalitat, Alberto Fabra, l’exconseller, ha contestat: “Ho valoraré i tindré en compte la meua dignitat i el dret a un judici just”. “Si s’obri judici oral valoraré la situació i faré el millor per al meu partit i la meua funció com a diputat. Aquesta hipòtesi no està plantejada, és absurd parlar sobre ella. No faré res que vaja contra la meua dignitat personal o pose en dubte la representació democràtica que tinc”, ha dit Blasco.

A les seues declaracions, Blasco ha ressaltat la seua pertinença i la contribució al projecte del PP de la Comunitat Valenciana. Ha defensat el fet d’haver format part de pràcticament tots els governs de la Generalitat: “Ací està l’executòria”, ha presumit.

L’exconseller també ha destacat la seua participació en els diferents processos electorals, en l’últim dels quals va figurar com a candidat en una llista que va obtindre 1,2 milions de vots, i ha emfatitzat el compromís amb els ciutadans que es deriva d’aquest resultat. “La meua contribució a les victòries del PP ha sigut modesta, però significativa”, ha destacat.

Blasco ha arribat al ple acompanyat dels diputats Esther Franco i Ricardo Martínez. Ja assegut al seu escó, han passat a saludar-lo, entre altres diputats, Marisol Linares, Vicente Betoret, Alicia de Miguel o Rubén Ibáñez.

Reunió del grup parlamentari

El PP a les Corts ha celebrat abans del ple la seua primera reunió de grup després que es coneguera que la Generalitat i la Fiscalia demanen més de 10 anys de presó per a l’exconseller, encara que en ella no s’ha parlat de la continuïtat del parlamentari.

La reunió del grup ha estat presidida pel secretari general del PP valencià, Serafín Castellano, que ha assistit per parlar de la convenció política que el partit celebrarà aquest dissabte a Peníscola i a la qual assistirà el president del Govern i del PP, Mariano Rajoy, segons fonts populars.

S’ha parlat també de la preparació del ple d’aquesta setmana, segons ha afirmat després de la reunió el portaveu del grup, Jorge Bellver, qui en ser preguntat per la situació de Blasco en el grup, ha assegurat que “segueix igual”.

La permanència o no de l’exconseller no ha estat tractada, segons fonts populars, en aquesta cita, a la qual no han assistit l’expresident de la Generalitat Francisco Camps, que habitualment acudeix els dimecres; ni les batllesses de València, Rita Barberá, i Alacant, Sonia Castedo, ni el president de la Diputació de València, Alfonso Rus.

Les declaracions de Blasco han augmentat la tensió interna del Grup Popular a les Corts Valencianes, on hi ha uns altres huit diputats del PP imputats en casos de corrupció que observen amb recel la política de tolerància zero que impulsa el president de la Generalitat, Alberto Fabra.

El president valencià va advertir que no li tremolaria el pols i que seria contundent una vegada l’informe de l’Advocacia de la Generalitat estiguera presentat i la jutge decretara l’obertura del judici oral.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?