Política

El PSOE venç en les eleccions al Congrés i Compromís guanya en les autonòmiques en el recompte de Benissa

Logo de les eleccions del 28-A
Logo de les eleccions del 28-A

Les eleccions celebrades ahir diumenge van provocar un tomb en la situació que hi havia fins aleshores i el resultat va ser diferent a Benissa pel que fa a les eleccions a les Corts Generals i les Corts Valencianes.

D’una banda, el PSOE es va imposar com el partit més votat al Congrés amb 1109 vots i millorant els 793 vots obtinguts l’any 2016. També cal destacar la forta caiguda de votants del PP, partit que va obtindre 925 vots (en 2016 en van ser 1535), i la irrupció de VOX amb 434 vots.

Els partits d’àmbit estatal d’esquerres van capitalitzar així a Benissa la por contra la ultradreta i el gran perjudicat va ser Compromís. La formació va rebre només 473 vots a Benissa  i no va obtindre cap diputat provincial per Alacant.

Per contra, la situació es va invertir a les eleccions autonòmiques i Compromís va ser la llista més votada amb 1055 vots (100 vots menys que en 2015). Aquesta primera posició dels nacionalistes no es deu, per tant, a una millora dels seus resultats sinó a l’enfonsament dels populars (els quals passen de 1253 vots a 927 vots).

La relació de forces continua majoritària per a l’esquerra a Benissa. PSOE, Podem i Compromís van obtindre 2307 vots mentre que la suma dels partits de dreta (PP+C’s+VOX) és de 1993 vots.

Quadre resum dels resultats electorals
Quadre resum dels resultats electorals

Els resultats detallats de les eleccions al Congrés, el Senat i les Corts Valencianes es poden trobar a la secció La Cambra d’Infobenissa.

Juan Bautista Roselló sense escó al Congrés

L’enfonsament del Partit Popular també a nivell provincial ha provocat que la formació haja obtingut només 3 escons al Congrés dels Diputats per Alacant. L’exbatle de Benissa no ha obtingut, per tant, escó en anar en la posició 6 de la llista i haurà d’esperar que es produïsca alguna renúncia més endavant per obtindre’l.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?