Política

El PSI entra a formar part del Partit Social Demòcrata (PSD)

El Partit Social Demòcrata (PSD) presentarà més d’un centenar de candidatures locals als comicis municipals vinents i es presentarà com a opció “d’esquerres no nacionalista” alternativa al PSPV-PSOE en la contesa autonòmica. Així ho va assegurar ahir el seu secretari general Fernando Piera en declaracions a aquest diari, que a més va anunciar que el PSD ha establert contactes amb la plataforma Ciutadans de Catalunya per a conjuminar esforços en favor d’una alternativa “progressista i d’esquerres, allunyada dels nacionalismes i preocupava pel benestar social”.

El PSD s’ha configurat a partir d’una amalgama de formacions independents amb presència en alguns pobles i compta entre les seues files amb el Partit Socialista Independent (PSI) que va impulsar la família Blasco a la Ribera, antics responsables del PSPV-PSOE apartats del partit i persones que van participar en el projecte d’Hèctor Villalba Unió Valenciana, com l’avui secretari de comunicació del PSD Adolfo Soler o Juan Alfonso Pérez Duval.

La vinculació del PSD amb el clan Blasco és evident, fins al punt que Bernardo, empresari i germà del conseller de Sanitat amb el Partit Popular, Rafael Blasco, és una de les persones més implicades amb el nou projecte polític i ocupa tasques d’organització en la seu de València del carrer Colón, segons va reconèixer ahir Piera. El PSI ha consolidat la seua presència municipal en poblacions de la Ribera com Alzira o Favara i també ha penetrat a l’Horta, on ha intentat sense èxit accedir a ajuntaments com els d’Alaquàs o Albal.

A més del PSI, grups independents i responsables de la plataforma veïnal propera al PP Favcova es van fondre en la formació Unió Social Demòcrata (USD), que ha passat a anomenar-se definitivament PSD, després que els seus responsables hagen aconseguit la cessió d’aquestes sigles per part de José Ramón Lasuén, que va impulsar el Partit Social Demòcrata durant la transició i va ser diputat d’Unió de Centre Democràtic (UCD). El PSI ja ha introduït les sigles del nou partit en la seua imatge corporativa, fins al punt que les cartes que remet van encapçalades també amb els senyals d’USD, ara PSD.

Des que es van produir els primers moviments, els responsables del PSD han anat sumant suports entre exdirigents socialistes ressentits amb el PSPV-PSOE, com és el cas Francisco García Ortuño a Oriola o l’exdiputat autonòmic Ernest Fenollosa. L’exbatle socialista de Mislata José Morales també s’ha incorporat a la direcció.

Fernando Piera va exposar ahir els objectius del Partit Social Demòcrata que, segons va dir passen, per assolir presència municipal i fins i tot arrencar algun escó en la Diputació de València. Amb un discurs clarament antiPSOE, però presentat com a esquerra alternativa, el PSD té molt complicat arribar al seu objectiu d’accedir a la corporació provincial, però és segur que pot perjudicar les opcions del PSPV-PSOE.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?