Política

El PSD deixa en l’aire el govern del Partit Popular de Juan Bautista Roselló

Pel seu interés reproduïm aquest article aparegut al diari LAS PROVINCIAS el 29 de maig de 2007:

La victòria del PP de Juan Bautista Roselló amb un 44, 67% dels vots i huit regidors, no li ha permés arribar a la majoria absoluta a Benissa i el partit que menys representativitat ha obtingut, el PSD, tindrà l’última paraula.

Les xifres van parlar després de la jornada electoral. El Partit Socialista va obtindre cinc regidors i el CIBE-Bloc es va quedar amb tres, és a dir, en cas que ambdues formacions formen una coalició la clau de la governabilitat la té en el seu poder Paco Montagut (PSD) l’únic regidor que han guanyat en les urnes els socialdemòcrates.

El candidat socialdemòcrata no va confirmar ni va desmentir un futur pacte amb el PP la mateixa nit dels comicis i va comentar que “estarem a l’espera que les formacions polítiques del poble moguen fitxa”, va subratllar, deixant d’aquesta manera la majoria del PP en l’aire.

A continuació, el candidat a l’ajuntament pel PSPV, Vicent Cabrera va deixar caure que els partits progressistes, entre els quals va incloure el PSD, havien de reunir-se i tractar més profundament els resultats electorals.

Els resultats del PP permetran la continuïtat de regidors que han format part de l’anterior Corporació com Josefa Ivars, Miquel Cabrera, Raquel Soliveres i Maria Llopis. També es veuran cares noves, com Xavier Estupinyà, Maria Francisca Capo i José Maria Serna.

El PSPV va obtindre el 29,62% dels vots de l’electorat, l’equivalent a 1.411 votants i cinc regidors, augmentant d’aquesta manera la seua representació en dos regidors. Així doncs, els membres de la candidatura socialista que entren en l’equip de govern són Vicent Cabrera, Toni Lorente, Maria Teresa Ivars, Juan Crespo i Maria Dolores Luna.

Pel que fa al CIBE-Bloc i malgrat l’impuls inicial que van rebre per part de l’electorat de la costa cal dir que mantenen el mateix nombre de regidors que en l’anterior legislatura. Jaume Ortolà, Isidor Mollà i Xavi Tro seran regidors gràcies als 829 vots obtinguts després de l’escrutini. El líder Jaume Ortolà també va posar de manifest la voluntat d’arribar a un pacte d’esquerres ja que “el PP ha perdut la majoria absoluta i per tant encara queda molt a dir respecte a la configuració d’un equip de govern popular”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?