Inici » Notícies » Opinió

La moció de censura; per Xavi Tro

23 de febrer de 2016 No hi ha comentaris
Xavi Tro

Xavi Tro

Aquestos dies he rebut prou missatges al mòbil, telefonades d’amics, coneguts i saludats, i fins i tot el dissabte passat en el mercat alguna que altra pregunta de ciutadans interessats en la vida pública benissera tipus; xico, amb tot el que està passant no aneu a fer una moció de censura? Vista la demanda en conèixer la meua opinió sobre el tema i per a quede clara la meua postura al respecte, la explique ací de manera detallada.

Per començar caldria explicar que es una moció de censura, la podem definir com un instrument legitim i democràtic per consolidar un govern alternatiu, en el que la majoria absoluta dels regidors demanen la celebració d’un ple extraordinari amb un únic punt de l’ordre del dia, el debat i la votació d’aquesta moció per substituir l’alcalde que hi ha en eixe moment. En cas de guanyar eixa votació, l’alcalde automàticament es substituïx pel candidat proposat a la moció guanyadora, que serà proclamat alcalde i prendrà possessió del càrrec immediatament. Això vol dir que per a presentar-la a Benissa, caldria la signatura de tots els membres de la oposició. Afegir que al nostre poble no ha arribat mai a fructificar-ne cap, però han sigut prou habituals en altres ajuntaments de la comarca com els de Dénia, Xàbia, Ondara, Calp, Benigembla, etc.

Si fem una miqueta de memòria, recordem que al maig passat les meues companyes i companys de Compromís i jo, vos vam demanar el vostre vot per canviar el govern de Benissa i de la Generalitat, després de 17 anys de governs del PP al nostre poble. Un canvi necessari i urgent en sintonia amb el canvi majoritari que si s’ha produït al govern de la Generalitat, a dos de les tres diputacions valencianes, i a la majoria de ajuntaments valencians, incluint el de les ciutats més grans, València, Alacant, Castelló, Elx, Vila-real, Xàtiva, Gandia, Dénia i tants altres, on la majoria d’eixos governs estan sustentats per pactes entre diferents opcions polítiques que també portaven per bandera la necessitat d’un canvi de govern.

Nosaltres, les dones i els homes de Compromís a Benissa no hem canviat el nostre discurs des de maig, som coherents i continuem dient el que dèiem abans de les eleccions, en campanya electoral, i després de les eleccions, el nostre poble necessita un canvi polític al govern municipal de Benissa de manera urgent, cal desallotjar del govern al PP per a regenerar la gestió pública tan malmesa els últims anys. El nostre poble travessa un dels seus pitjors moments, amb un present complicat i un futur incert, immers en una situació de paralització total, sense Pla General, amb moltes persones sense treball ni esperança de trobar-ne, amb un alcalde que es passa més temps a Alacant que a Benissa, amb un govern en conflicte permanent amb els treballadors municipals, sense inversions considerables al nostre poble, amb innumerables sentències judicials perdudes que ens han costat un dineral, sense polítiques clares de suport als xicotets empresaris i autònoms de Benissa, ni als comerços, i sense una promoció turística ben definida, amb diferents problemes que arrastrem de molts anys i que o no es solucionen o fins i tot empitjoren, en definitiva, un poble malalt, que necessita urgentment que el cuiden millor i la busqueda d’una curació definitiva a tots els mals que patim.

I si amb això no hi havia prou, cada matí esmorzem amb un nou i vergonyós capítol de corrupció, són continus els escàndols que passen cada vegada més aprop nostre i que ens han portat a una situació del tot insostenible. Si ja ho estava fa uns mesos, a dia de hui el PP està del tot deslegitimat per governar cap institució pública, sobretot perquè guanyaven les eleccions fent trampes i enriquint-se a costa nostra, les últimes investigacions ja el qualifiquen com una organització criminal. El millor per al conjunt de la societat, però també per a ells mateix, és que passen a l’oposició i que des d’allí facen una neteja total, que es regeneren de baix cap a dalt. La majoria de benissers i benisseres que no vam votar al PP en les passades eleccions de maig no vam entendre que no s’arribara a un acord per a desallotjar-los del poder, com tampoc la majoria de ciutadans que no vam votar al PP en les passades eleccions del 20 de desembre no entendríem que no es posaren d’acord les forces del canvi i enviaren a Rajoy a l’oposició, obligant-nos a tornar a les urnes este estiu, una situació que no volem la immensa majoria de ciutadans que ja ens vam expressar de manera clara a les urnes en un any molt electoral com ha sigut el 2015.

Com en tot, alguns tenen més paciència que altres, però els ciutadans que volen que Benissa torne a ser aquell poble punter en la comarca que ja fa massa temps va deixar de ser, no en tenen tanta, cal tornar a posar el nostre poble en el lloc que es mereix dins de la marina alta. És pot anar més apressa i anar ben lluny, per això a banda de preguntar-me a mi, caldrà preguntar-los a ells, caldrà dir-los als que no van fer possible eixe pacte a maig que deixen de mirar-se el melic i cada matinada a l’espill per dir-se: Que guapo soy y que tipo tengo … i avantposen els interessos de Benissa per damunt de tot i no els seus propis. Deixar de fer partidisme d’esta situació i no mirar pel bé del poble és tremendament egoista per part seua. Les coses quan estan tan mal fetes s’han de canviar, i els canvis es fan des del govern, agarrant responsabilitats, sense por a treballar, que per això ens presentem a les eleccions, per governar un poble. Com bé diu un vell proverbi xines: Si no eres part de la solució eres part del problema.

*Xavi Tro és el portaveu del grup municipal Compromís a l’Ajuntament de Benissa

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/