Inici » Notícies » Opinió

Del 20-N al 20-D. L’actualitat política a Benisssa; per Manolo Juan

19 de novembre de 2015 No hi ha comentaris
Manolo Juan

Manolo Juan

L’actualitat política en el nostre Ajuntament es veu cada vegada més afectada per la precampanya electoral en la qual estem immersos. Ens dirigim a passos agegantats a la decisiva data del 20-D, que tantes coses pot canviar en el nostre país. Però els Socialistes de Benissa pensem que certs temes no haurien de ser utilitzats com a armes electorals.

En primer lloc, volem mostrar la nostra satisfacció perquè el temps ens ha donat la raó i des de principis de novembre, l’ajuntament de Benissa ja compta amb un Secretari General d’habilitació nacional, açò sí, en comissió de serveis durant un any. Li donem la benvinguda i li desitgem sort en la seua difícil comesa. La nostra col·laboració la té per descomptat. La labor dels funcionaris ha d’estar sempre a resguard dels vaivens polítics, i continuarem treballant perquè així siga en benefici de la ciutadania

En relació amb el delicat tema de la situació de la Sanitat en la nostra comarca, els Socialistes volem recordar que sempre hem demostrat la nostra ferma defensa de la Sanitat Pública. De fet va ser el PSOE qui va implantar en tota Espanya la Sanitat Pública Universal i Gratuïta. En canvi el partit que va privatitzar la Sanitat de la nostra comarca va ser el Partit Popular. No vulguem ara responsabilitzar al nou govern de progrés de la Generalitat, format per PSOE i Compromís, del dany que van causar vint anys de govern autonòmic del PP amb les seues privatitzacions i retallades. La nova Consellera, la socialista Carmen Montón, va exposar en Dénia quin és l’objectiu marcat pel Consell en el tema de la Sanitat en la Marina Alta. El passat dia 17 a Alacant en una reunió amb els Alcaldes i Portaveus socialistes va tornar a explicar els principals eixos de la política de la seua conselleria amb un augment del pressupost de Sanitat un 7’6% respecte de 2015 i millores , entre unes altres, per al sector més maltractat últimament,els pensionistes. En el tema del rescat de la concessió de la sanitat de la nostra comarca cal tenir paciència i responsabilitat, tenint en compte tots els problemes legals i pressupostaris que existeixen en aquests moments per a aconseguir la solució que tots anhelem.

La millor manera de governar un ajuntament és estar en el govern. Si no es pot, o no es vol, es pot fer oposició de moltes maneres, cadascun és lliure. Però pensem que per a ser eficaços hauríem de coordinar d’alguna manera la labor opositora racionalitzant la presentació de mocions i preguntes. La moció del Grup Socialista sobre la gratuïtat dels llibres de text començarà a aplicar-se immediatament. Amb motiu de la celebració el dia 25 de novembre del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, pensem que les iniciatives dels diferents grups sobre aquest tema haurien de sumar-se per a possibilitar el seu efectiu compliment.I evitar entrar en una competivitat que no porta a cap lloc. Deixem-nos d’electoralismes i posem-nos d’acord per tal de canviar de veritat les coses…Dit queda. Ara falta la voluntat de sumar esforços pel bé de Benissa.

Però, per favor, comencem per canviar el govern en les pròximes Eleccions Generals del 20 de desembre. Ni més ni menys. El poble vota, les lleis i els governs poden canviar-se.

* Manolo Juan és portaveu del Grup Socialista Municipal de Benissa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/