Inici » Notícies » Opinió

D’autopistes amb peatge, vies sense trens i diners que no arriben; per Xavi Tro

31 de juliol de 2017 No hi ha comentaris
Piló de la N-332

Piló de la N-332

Aquesta setmana els principals membres del govern espanyol gràcies al recolzament de Ciudadanos i l’abstenció del PSOE, el President Mariano Rajoy, la Vicepresidenta, Soraya Sáenz i el Ministre de Foment, Iñigo de la Serna han estat d’una manera o altra ben presents en un municipi valencià de tamany mitjà de la marina alta, Benissa, el meu poble.

El President ho va fer el passat dimecres mentre declarava com a testimoni en el Cas Gürtel que tots sabem com ha afectat Benissa i altres pobles valencians, i els dos segons, de manera física el passat dilluns 24 de juliol quan van vindre a l’acte de reinaguració de les obres de la variant del nostre poble conjuntament amb els més alts mandataris de la Diputació d’Alacant, Delegació i Subdelegació del govern, i càrrecs i més càrrecs autonòmics, comarcals i locals del PP, amb fotos i més fotos. Un acte que com ja sabeu se li va impedir intervindre a cap membre del nou govern local benisser. Una reinaguració d’unes obres que van començar l’any 2008 però que és van parar en poc temps al entrar l’empresa adjudicatària en concurs de creditors després de ser relacionada amb adivineu quina trama de corrupció? La Gürtel de nou.

Afortunadament les benisseres i els benissers, com la resta de ciutadans valencians, tenim diputats i diputades valentes al Congrés de Madrid, Joan Baldoví, Enric Bataller, Marta Sorlí i Ignasi Candela que són la nostra veu, que vetllen per nosaltres i als que tant Rajoy, com Soraya, com De la Serna no tenen més remei que escoltar en les seues butaques blaves del Congrés dels Diputats. Gràcies també a les xarxes socials i a la premsa els responsables polítics locals també podem dir la nostra sobre els problemes que patim els municipis de la marina alta i que porten tants i tants anys sense arreglar-se, com l’alliberament de l’AP7, una autopista amb quasi mig segle de peatge, pagada i repagada, que el govern central després d’un any i en resposta escrita al nostre diputat Ignasi Candela encara no ha aclarit si aquesta autopista que parteix en dos tot el territori valencià serà gratuïta o no el pròxim 2019, com tampoc no entenem perquè portem a la marina alta i a la safor 43 anys sense tren Gandia – Oliva – Dénia i que cap govern, ni del PP ni del PSOE, li han posat remei, i ja vorem que passa amb el corredor mediterrani i la poca voluntat de fer-lo. Ni perquè la gent de la marina alta, igual que la resta de valencians i valencianes patim un infrafinançament respecte altres autonomies de l’estat espanyol que ens deixa en una situació tan dramàtica com la que patim i que reverteix evidentment de manera molt negativa en el finançament local, nugant-nos de peus i de mans als municipis que som finalment els que més serveis donem a les ciutadanes i als ciutadans al ser la institució pública més pròxima a la ciutadania. Per a que és feu un exemple, els valencians i les valencianes estem a la cua de tot l’estat espanyol en inversió per habitant, sent la nostra autonomia un 11% de la població de l’estat espanyol, mai rebem un percentatge d’inversions concorde al número d’habitants, només un miserable 6,5% del total. En els últims 10 anys el Regne d’Espanya ens ha deixat de pagar més de 16.000 milions d’euros, situació que demostra clarament que a Madrid se’ns considera al poble valencià com una colònia i als valencians i a les valencianes com a ciutadans de segona categoria.

Per si no tinguérem prou, els pobles de les comarques alacantines baix l’administració de la Diputació d’Alacant i el seu President i alcalde de Calp, César Sánchez, emprenyat en utilitzar la Diputació com una arma política contra les decisions del Consell, no ha volgut sumar-se al Fons de Cooperació, com si han fet les diputacions de València i Castelló, aquesta última, per cert, també de govern popular, i que ha ocasionat que en el cas de Benissa deixem de rebre 132.577 euros.
Aquesta decisió de la Diputació ha provocat que els municipis de les comarques alacantines del País Valencià deixem d’ingressar 13 milions d’euros per no entrar a formar part d’aquest pla. Una decisió que forma part d’un seguit de mesures realitzades per la Diputació que són perjudicials, com han sigut, entre altres: la disminució de les ajudes, el manteniment d’ajudes nominatives amb interessos partidistes, l’augment de les despeses inherents als aparells polítics, i aquesta més recent, la utilització de la Diputació per a lluites partidistes.

Afortunadament les coses van canviat, poc a poc, però ja és nota el canvi, el nou govern del Botànic amb poc més de dos anys camina en passos ferms cap a la normalització de la nostra terra, després de tants anys d’anormalitat institucional i corrupció generalitzada dels governs del PP. Un camí que hem de recórrer junts Consell, Generalitat Valenciana i Ajuntaments per arribar junts a la meta i que se’ns escolte el crit a Madrid exigint justes reivindicacions, especialment les que afecten a la nostra comarca sobre infraestructures, i la reivindicació d’un finançament adequat i vital per al nostre present i futur, en eixe sentit prompte voreu penjada una pancarta amb el lema PER UN FINANÇAMENT JUST al balcó de l’Ajuntament de Benissa i d’altres municipis valencians.
Que s’escampe el crit de justícia!

– Francesc Xavier Tro i Molines és portaveu del grup municipal Compromís a l’Ajuntament de Benissa

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

http://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/